Egyetem

Megállapodást kötött az SZTE jogi kara az Alkotmánybírósággal

Megállapodást kötött az SZTE jogi kara az Alkotmánybírósággal

2019. október 25., péntek
Megállapodást kötött az SZTE jogi kara az Alkotmánybírósággal

Kapcsolatbővítés céljából kötött megállapodást a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (SZTE-ÁJTK) az Alkotmánybírósággal pénteken. Az együttműködés mindkét fél részére rendelkezésre álló tudásbázissal és tapasztalati háttérrel segítheti az intézmények hosszú távú, innovatív és magas színvonalú működését.

Rovó László, az SZTE rektora elmondta, az elmúlt években a külföldi országok felé történő kapcsolatépítés miatt csak hálózatos gondolkodásban lehet előrehaladni.

"Nyilvánvaló, hogy az egyetemek nem tudnak önmagukban előrébb jutni, ezért csak az ország kiváló intézményeivel együttműködve lehet egyre jobb helyzetbe kerülni" – közölte, majd hozzátette, az együttműködések által a felsőoktatási intézmények által kiadott diplomák is értékesebbé válnak.

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke kifejtette, számára személyes oka is van annak, hogyaz ország jogtudományi karai közül először a szegedi fakultással kötöttek megállapodást. "Vidéki ember vagyok, az alkotmánybírósági elnökök közül egyedül. Negyven éve élek Szegeden, ezen az egyetemen szereztem jogi diplomát.

Úgy gondolom, hogy személyesen is tartozom ezért az egyetemnek, amely habár vidéki, de az ország komoly szellemi műhelyének tekinthető. Ezzel az együttműködéssel olyan lehetőségeket tudunk biztosítani, ami az ország számára hasznossá válhat" – magyarázta Sulyok.

Görög Márta, a jogi kar dékánja tudásközpontú karként jellemezte az ÁJTK-t. "Ebből kifolyólag törekszünk arra, hogy minél inkább kiszélesítsük hallgatóink tudását. Gyakorlatorientált képzési technikákat vezettünk be, a hallgatóink pedig rendre jól szerepelnek a kiválósági listákon" – jelentette ki. "Kiváló partner az Alkotmánybíróság, ez az együttműködés formalizálja, rendszerezetté teszi az elmúlt években kialakult több évtizedes folyamatot, ami a jogi kart és az intézményt összeköti" – fogalmazott a dékán. A felek a megállapodást Trócsányi László EP-képviselő jelenlétében írták alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.