Közélet

Másfél hónap után távolították el a veszélyes fákat az Arany János Iskolából

Másfél hónap után távolították el a veszélyes fákat az Arany János Iskolából

2019. október 24., csütörtök
Másfél hónap után távolították el a veszélyes fákat az Arany János Iskolából

43 nap után vágták ki a szeptemberi viharban veszélyessé vált fákat az Arany János Általános Iskola udvarán.

"A gyerekek nem használhatják az iskola udvarát a viharkárok óta több mint két hónapja" – kezdte felháborodott levelét egy szülő. "Gyerekek a közeli játszótéren játszanak, az iskola udvara pedig üres" – írta a mellékelt fotókhoz.

Megkeresésünkre Gera Ágnes, az iskola igazgatója elárulta, csütörtöktől ez az állapot megszűnt, az iskola udvarát teljes egészében használhatják a gyerekek. "Hat élet- és balesetveszélyes fát vágott ki a szegedi tankerület által megbízott vállalkozó, továbbá eltávolították a vihar során letört ágakat a fák lombkoronájából, amelyek különösen nagy veszélyt jelentettek a gyermekek számára" – számolt be az igazgató. "A kivágott fákat természetesen pótoljuk. Kertészmérnök szülő segítségével készítettük el az udvar ültetési tervét. Az iskolában a madárbarát-programmal folyamatosan fejlesztjük a kert növényzetét, törekszünk a változatos, többszintű növénytársulás kialakítására, így népszerűsítjük a környezetvédelmet a gyerekek körében" – részletezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.