Sport

Jó útra talált a PC Trade Szeged

Jó útra talált a PC Trade Szeged

2019. október 21., hétfő
Jó útra talált a PC Trade Szeged

A döcögősen kezdődő szezon után a kéthetes bajnoki szünetben rendet rakott a játékosok fejében a PC Trade Szeged szakmai stábja. A munka hatásos volt, Kecskeméten magabiztos sikerrel folytatták az NB I/B-s bajnokságot a lányok.

Bár Dunakeszin győzelemmel kezdte az idényt a PC Trade Szeged, nem sikerült lendületet venniük a rajtnál. A második fordulóban küzdelmes meccsen szenvedtek vállalható vereséget az első osztályból kiesett, de oda visszajutni akaró Egertől, majd jött két fájó vereség. A Pénzügyőr és a Ferencváros U19-es csapata is verhető lett volna, de motiválatlan, pontatlan játékkal vesztesen hagyták el a pályát a szegedi lányok. A Kecskemét elleni meccs előtt két hete volt a szakmai stábnak, hogy rendbe rakja a csapatot. A fölényes idegenbeli győzelem azt mutatja, hogy jól sikerült a munka. „A Fradi-meccs után nyilatkoztam, hogy a rosszabb játékot akarattal és küzdeni tudással lehet ellensúlyozni. Rendet kellett tenni a fejekben, mert ha nem küzdünk, még jó játékkal sem nyerhetünk” - kezdte sorolni az elmúlt két hét feladatait Zsadányi Sándor, a csapat vezetőedzője. A taktikán is finomítottak, a múlt héten rengeteget gyakorolták a nyitott védekezést, ami Kecskeméten eredményre is vezetett. „Egyértelműen változást hozott és jól működött gyakorlatban is, ráadásul egy extra kapusteljesítmény is segítette ezt. Ez a két tényező pedig lehetővé tette, hogy sok könnyű és gyors gólt tudjunk szerezni - fejtette ki a tréner.

Zsadányi Sándor és a szakmai stáb rendet tett a játékosok fejében és ez - úgy tűnik - eredményre vezetett.

A csapat idei keretét úgy alakították ki, hogy a rutinosabb játékosok mögött a padon zömében az ifjúsági csapat fiataljai várnak bevetésre. Bár ezeknek a játékosoknak kevesebb a rutinjuk, de egyre jobban szálltak be a meccsekbe, ráadásul a játékuk meghatározza a csapat arculatát is. „Fiatal csapat vagyunk, így a legnagyobb erősségünk a gyors játék, a sok futás. Ha védekezésünk összeáll, van hozzá kapusteljesítmény, akkor kevesebbet kell felállt fal ellen támadnunk, és ahogy Kecskeméten is megmutattuk, ez eredményre vezetett. Na és persze a küzdeni akarásból, a munkából nem engedhetünk szemernyit sem” - ecsetelte a siker kulcsát Zsadányi. Az év elején a legfontosabb célkitűzés az volt, hogy a fiatalok beépítésével egy markáns, minden ellenfélre veszélyes csapat épüljön. Pontos helyezést nem tűztek ki, de a táblázat első felébe várják a lányokat. Ez a döcögősebb kezdés ellenére sem változott. „Nem volt okunk változtatni a célokon. Hiába kaptunk ki háromszor, az látszott, hogy az alapok rendben vannak. A fejekben kellett rendet rakni és kellett egy olyan meccs, mint a kecskeméti, ahol átszakad a gát. Szombaton, a Kispest ellen kiderül, hogy ez valóban sikerült-e, de ha ugyanígy folytatjuk, akkor biztos vagyok benne, hogy elkezdünk felkapaszkodni a táblázaton”- adott útmutatást a jövőre a vezetőedző. Sokat nem is kell várni, hogy kiderüljenek a fent említettek megvalósulnak a pályán is. Szombaton 18 órától az Etelka soron bizonyíthat a PC Trade Szeged a Kispest ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.