Közélet

Hétmilliárdnyi rezsiutalványt már beváltottak a nyugdíjasok

Hétmilliárdnyi rezsiutalványt már beváltottak a nyugdíjasok

2019. október 9., szerda
Hétmilliárdnyi rezsiutalványt már beváltottak a nyugdíjasok

Tegnapig 2,4 millió darab rezsiutalványt váltottak be az arra jogosultak, így 7,2 milliárd forintnyi villany- és gázszámlát fizettek be. Rezsiköltségeiket az érintettek még ezután is összesen 17 milliárd forinttal csökkenthetik a kézbesített utalványokkal - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

— A mostani nem az első és nem is az utolsó nyugdíjasoknak szóló különjuttatás — nyilatkozta lapunknak Fónagy János. Az államtitkár részletesen beszélt azoknak a teendőjéről, akik nem tudták kézhez venni az utalványokat, vagy megkapták ugyan, de nem csekken fizetik a közműdíjakat. Szeptember utolsó napjáig több mint 2,6 millió nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek vitt ki a postás háromszor háromezer, azaz összesen kilencezer forint értékű rezsiutalványt. – A mostani nem az első és nem is az utolsó alkalom, amikor a kormány döntése nyomán a nyugdíjasok különjuttatást kapnak – így nyilatkozott lapunknak a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. Fónagy János kifejtette: idehaza az elmúlt években gazdasági fordulat következett be, a magyar az egyik legdinamikusabban, ha nem a legdinamikusabban fejlődő gazdasággá vált. – Az eredményekből azoknak a nyugdíjasoknak is részesülniük kell, akik munkájukkal a korábbi évtizedekben megteremtették a mostani fejlődés alapjait – fogalmazott, majd megjegyezte: a rezsiutalvány az egyik megfelelő – de nem az egyetlen – eszköze annak, hogy a kormány anyagilag is kifejezze a megbecsülést. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.