Kultúra

Hans Zimmer filmzenéi jövő februárban újra az Arénában

Hans Zimmer filmzenéi jövő februárban újra az Arénában

2019. október 26., szombat
Hans Zimmer filmzenéi jövő februárban újra az Arénában

Ismét szimfonikus koncerten csendülnek fel Hans Zimmer filmzenéi a magyar fővárosban. Az Oscar-díjas zeneszerző The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration című show-ja 2020. február 17-én látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.

A 62 éves Hans Zimmer Hollywood egyik legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint száz mozihoz írt zenét, ezek összbevétele meghaladta a 24 milliárd dollárt. Az általa színpadra álmodott mostani produkció - amelynek kurátora és zenei rendezője Hans Zimmer - az európai koncertturné keretében érkezik Budapestre - közölte a szervező JVS Group az MTI-vel. A német származású, de Los Angelesben élő zeneszerzőt Hollywood egyik nagy újítójának tartják, bár első nemzetközi sikerét még popzenészként aratta az újhullámos brit Buggles együttessel. A filmzene világába 1985-ben Az én szép kis mosodám című brit produkcióval lépett be, amelyet még az ismert komponistával, Stanley Myersszel együtt jegyzett. Első Oscar-jelölését az Esőember zenéjével szerezte, Oscarját 1995-ben Az oroszlánkirályért vehette át, de nyert Grammy- és Golden Globe-díjat is. Olyan további sikerfilmek kötődnek a nevéhez, mint a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, A Da Vinci-kód, A sötét lovag, A kezdetek vagy a Csillagok között. Legkiemelkedőbb filmes zeneműve a tavaly januárban tizenegy Oscar-jelölést kapott Christopher Nolan-féle Dunkirk filmzenéje. Első koncertsorozatát egy 2014-es fellépés indította el Londonban. A nagy sikerű előadás után világkörüli turnék következtek, amely sorában a produkció 2015-ben és 2017-ben is eljutott Budapestre. 2020-ban személyesen nem lesz jelen a showműsorban, de a meghívott szólisták feledhetetlen koncertélményt ígérnek. Köztük lesz a Dead Can Dance együttesből ismert Lisa Gerrard énekesnő, aki a Gladiátor betétdalát is előadta, és Tina Guo csellista, akit a Wonder Women, Az oroszlánkirály és az Eredet révén ismerhetett meg a közönség. Szintén fellép Pedro Eustanche fuvolás, aki a Karib-tenger kalózai és a Kung Fu Panda szólóit játszotta fel, és érkezik számos más zenész tehetség, akit Hans Zimmer választott ki a turnéra. A Sony Classical idén tavasszal adta ki a The World of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration című dupla albumot, amely a koncertturné zenéjét tartalmazza, és bemutatja Hans Zimmer legnagyobb slágereinek újonnan rendezett koncertfeldolgozásait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.