Politika

Gémes László a megyei közgyűlés elnöke

Gémes László a megyei közgyűlés elnöke

2019. október 30., szerda
Gémes László a megyei közgyűlés elnöke

Alakuló közgyűlést tartott a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelynek élén Gémes László váltja a korábbi elnököt, Kakas Bélát. Polner Eörs István és Csáki Béla a grémium alelnökei, valamint Magyar Anna társadalmi alelnökként vesz részt a megyei önkormányzat munkájában.

A grémium szerdai ülésén szavazott a vezető tisztségviselőkről: Gémes Lászlót választották elnöknek, az alelnöki feladatokat pedig Polner Eörs István és Csáki Béla látják el, Magyar Anna pedig társadalmi alelnök a 2024-ig tartó önkormányzati ciklusban.

Gémes megválasztását a jelen lévő 18 képviselő közül tizennégyen támogatták, négyen nemmel szavaztak. A testület külgazdasági tanácsnoka Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), kulturális és sport tanácsnoka Ádók János (Fidesz-KDNP), mezőgazdasági tanácsnoka Kormányos Sándor (Fidesz-KDNP) lett. Pető Zsolt, a Csongrád Megyei Választási Bizottság elnöke elmondta, a megye valamennyi településén eredményes volt a polgármesterek és képviselők választása. A megyei közgyűlési listákra 58 településen szavazhattak. A 48,23 százalékos részvétel mellett 77 145 érvényes szavazatot adtak le, ebből a DK 6341-et, az MSZP 8183-at, az Mi Hazánk 6991-et, a Fidesz-KDNP 41 688-at, a Momentum 6228-at, a Jobbik pedig 7714-et kapott. A közgyűlésben a Fidesz-KDNP 12 mandátumot szerzett, a testületben két-két képviselője van az MSZP-nek, a Mi Hazánknak és a Jobbiknak, egy-egy a DK-nak és a Momentumnak. A közgyűlésben három frakció jött létre: a Fidesz-KDNP-é, Csongrád-Csanádért néven az MSZP-Jobbik-DK-szövetségé, valamint a Mi Hazánké. (Fotó: Gémes Sándor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.