Közlekedés

Bosszantó tanulópénz: műszaki hiba miatt fizetnek többet a szegedi utasok

Bosszantó tanulópénz: műszaki hiba miatt fizetnek többet a szegedi utasok

2019. október 11., péntek
Bosszantó tanulópénz: műszaki hiba miatt fizetnek többet a szegedi utasok

Olvasóink többször panaszkodtak már, hogy a tömegközlekedési eszközökön a fedélzeti jegyautomata meghibásodása esetén önhibájukon kívül kell többet fizetniük a jegyért a sofőrnél. Most mi is szembesültünk a problémával, ezúttal a 73-as buszon mondott csődöt a jegyárusító masina.

Csütörtök este a szemerkélő eső miatt úgy döntöttem, hogy ezúttal kerékpár helyett busszal megyek edzésre. A 19 órakor induló 73-as járatot néztem ki magamnak. A busz 18:59-kor gördült be a megállóba. Bérlet vagy jegy helyett a bankkártyámat mutattam fel a sofőrnek, jelezve neki, hogy a fedélzeti automatánál tervezem a jegyvásárlást.

Igen ám, de a technika ördöge közbeszólt, a masina nem működött. A sofőr váltig állította, hogy eddig semmi baja nem volt. Kicsit vonakodva fogadtam a szavait, hiszen így kénytelen voltam nála vételezni a tikettet, ami 370 forint helyett 450 forintba került.

Ekkor akadt egy kis bökkenő: csak ötezres volt nálam, abból pedig nem tudott visszaadni. Rövid tanakodást követően tett egy méltányos ajánlatot: „ Fél perc múlva indulok, addig szaladj el a pékségbe, hátha felváltják. De siess!” – kötötte a lelkemre. Erre lóhalálában rohanni kezdtem az üzletbe, legalább a bemelegítés meglesz – gondoltam. Szerencsém volt, vásárlás nélkül felváltották. Mire visszaértem a buszhoz egy hölgy éppen akkor szembesült az automata üzemzavarával. Kevésbé finomkodott a jelzőkkel, mint én.

„Legalább ne hirdetnék nagy pofával, hogy így is lehet jegyet venni! Mi isszuk meg a levét a meghibásodásnak!” – fakadt ki utastársam, majd – miután lecsillapodott –megvette 450 forintért a jegyét és helyet foglalt.

Nem dől össze a világ a 80 forintos többletkiadás miatt, de mégis bosszantó, hogy az ember önhibáján kívül fizet tanulópénzt a közlekedési társaság felé.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.