Meteor

Borús idő várható a hétvégén

Borús idő várható a hétvégén

2019. október 4., péntek
Borús idő várható a hétvégén

Borús idő várható az első októberi hétvégén. A maximumok egyre inkább 15 fok körül, többfelé alig 10 Celsius-fok felett alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton az erősen felhős vagy borult ég mellett többfelé, nagyobb mennyiségben az északi országrészben kell esőre, záporra számítani, a Nyugat-Dunántúlon esetleg zivatar is kialakulhat, majd késő délután nyugat felől már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Kezdetben a déli szelet kísérhetik Sopron térségében élénk, esetleg erős széllökések, majd szombaton délután egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul a szél, estétől megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Egy-egy helyen talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 17 fok között várható, délen lesz a legenyhébb az idő. Vasárnap északkeleten szórványosan, másutt helyenként várható kisebb eső, zápor. A szél élénk vagy erős lesz, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb 11-16 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=GDXmw7IXMUA  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.