Közélet

Beteg asszonyt és két gyereket akar az utcára tenni az önkormányzat

Beteg asszonyt és két gyereket akar az utcára tenni az önkormányzat

2019. október 10., csütörtök
Beteg asszonyt és két gyereket akar az utcára tenni az önkormányzat

Reménytelen helyzetbe került Edit és a vele élő lánya, valamint unokája. Az asszony a Zoltán utcában lakik, viszont az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának szeptemberi határozata miatt nem tudni, meddig maradhatnak ott.

"Erdőből nem járhatok orvoshoz" – összegezte helyzetét Edit. Az asszony lányával és unokájával egy Zoltán utcai szükséglakásban él még néhány hétig. Az ő sorsukat pecsételheti meg az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának szeptemberi határozata, miszerint kénytelenek elhagyni lakóhelyüket. "Kínomban csak nevetni tudok. Nem tudom, hogy gondolták, hogy majd én kiköltözöm innen, amikor hamarosan műtenek" – mondta a nő, akit rákos betegséggel kezelnek. "Egy rákos embert hogy lehet kitenni télvíz idején két kiskorúval?" – vetette fel. A nő arról is beszámolt, rémes körülmények között élnek hárman. "A fürdő csak egy rozsdás mosdó. Van még egy kisebb és egy nagyobb szoba, meg egy konyha" – mondta Edit. "Kis lavórban tudunk fürdeni" – tette hozzá. Az IKV eljárása kapcsán röviden úgy fogalmazott, az önkormányzati cég elhanyagolta az ügyüket és a lakásukat is. "Ők akarták, hogy mi ne lehessünk ott azon az ülésen, amin a mi lakhatásunkról döntöttek" – jelentette ki. Edit elmondta, bérleti díját megemelték, ezért nem tudják kifizetni. "Mindennel együtt kell kifizetnünk 28 ezer forintot, mert azt mondják, többen tartózkodunk ott, mint ahány főre megkaptuk a lakást" – mondta. "Nem tehetnek ki, a kis unokám nem mehet óvodába az erdőből" – magyarázta a kilátástalan sorsú nő. Az ügy kapcsán megkerestük az IKV-t, akik elmondták, a lakbért a jogcím nélküli státusz, valamint az önálló vízmérőóra hiánya, és a lakásban élők számának növekedése miatt emelték meg. A cég szerint az asszony tetemes tartozást halmozott fel és megszűnt a jogviszonya is; vendégeire pedig panaszok érkeztek - állítja a cég. Heteken belül költöznie kell az asszonynak és a két gyereknek, ha nem rendezi a tartozását. Amint újabb részleteket megtudunk az ügyben, frissítünk vagy új cikket írunk.

(Borítóképünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.