Közélet

Az '56-os forradalomra emlékeznek Szegeden

Az '56-os forradalomra emlékeznek Szegeden

2019. október 13., vasárnap
Az '56-os forradalomra emlékeznek Szegeden

A szegedi egyetemen megalakult MEFESZ,

az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett rendezvényekre várják a résztvevőketoktóber 16-án, szerdán 15:30 órai kezdettel a BTK épületében, az Auditórium Maximumban (Szeged, Egyetem u. 2.).

Programok 15:30-17:00 óra: Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett tudományos konferencia Előadások Kahler Frigyes: Forradalom? Forradalom! Zinner Tibor: A kádári megtorlás és utóélete Jancsák Csaba: A forradalom gyújtószikrája a MEFESZ Kiss Dávid: A fegyveres szervek újjáépítése a forradalom után. Helyszín: az SZTE Auditórium Maximum terme 17:00: A „történelmi emlékhely” tábla avatása. Helyszín: az SZTE Auditórium Maximum termének az előtere 17:30: Az 1956-os MEFESZ emlékmű megkoszorúzása. Helyszín: az SZTE BTK és az SZTE TIK épülete közötti terület (Göncz Árpád sétány)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.