Közélet

Az ’56-os forradalom évfordulóját ünnepli Csongrád megye

Az ’56-os forradalom évfordulóját ünnepli Csongrád megye

2019. október 21., hétfő
Az ’56-os forradalom évfordulóját ünnepli Csongrád megye

Az 1956-os forradalom és szabadságharcról közösen emlékezik a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Professzorok Batthyány Köre Szegeden, a forradalom bölcsőjében.

A nemzeti ünnep napján 17 órakor kezdődik a megemlékezés, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Rerrich Béla téren, a Melocco Miklós alkotta Szabadság pillangója című szobor mellett tartanak. A rendezvényen,Prof.dr. Pál József, a Professzorok Batthyány Körének tagja köszönti az emlékezőket, majdDávid Szaniszla '56-os elítélt mond visszaemlékezést. Az ünnepség szónokaDr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja lesz. Közreműködik a Mentés Másként együttes, azaz Fábri-Ivánovics Tünde népdalénekes és Fábri Géza kobzos énekmondó. A rendezvényt ezúttal is koszorúzással és mécsesgyújtással zárják, majd 18 órától emlékező szentmise kezdődik Szeged fogadalmi templomában, a Dómban, amelyetdr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.