Közélet

400 milliót költöttek a szegedi műjégpályára

400 milliót költöttek a szegedi műjégpályára

2019. október 9., szerda
400 milliót költöttek a szegedi műjégpályára

Három és fél év alatt bruttó 400 millió forint értékben történtek fejlesztések a Szeged Városi Műjégpályán – a Tisza Volán SC jégkorongszakosztályának képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon.

A folyamatos munkálatok során kicserélték a hűtőrendszert, a palánkokat, felépült az új öltözőblokk és egy Goodwill Ring, új jégkészítő gép került a létesítménybe, és teljesen modernizálták a világítási rendszer is. A fejlesztések összege csak az elmúlt szezonban 100 millió forint volt. – A Tisza Volán SC 2011 óta vesz részt tevékenyen, a taopályázatokon keresztül a jégpálya felújításában a várossal és a szakosztállyal közösen. Első lépésként a palánkot cseréltük ki, majd 2015 óta több nagyobb lépés is történt, köszönhetően Pápai Miklósnak, a jégkorongszakosztály vezetőjének. A jégpálya végre kezd úgy kinézni, mint egy jégstadion! Ez a fejlődés nem állhat meg, van még feladatunk, és akkor egyre inkább olyan pályát sikerül kialakítanunk Szegeden, ahová mindenki szívesen jön – mondta Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke. – A jégpálya a Szegedi Sport és Fürdők Kft. egyik kiemelt létesítménye, igyekszünk is gondot fordítani rá. Azokat a beruházásokat, komfortosítási elemeket örömmel elvégezzük, amelyek szebbé teszik a környezetet. Ilyen volt a bejárati ajtók korszerűsítése, a festési feladatok ellátása, és még tervben van egy komolyabb fény- és hangtechnika felhelyezése, amely a péntek esti jégdiszkó és a közönségkorcsolyázás során lesz hasznos – mondta Lakó Gábor, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatóhelyettese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.