Meteor

Változékony idő várható, ködre, esőre és napsütésre is készülni kell

Változékony idő várható, ködre, esőre és napsütésre is készülni kell

2019. szeptember 8., vasárnap
Változékony idő várható, ködre, esőre és napsütésre is készülni kell

Változékony idő várható a héten. Ködre, esőre, napsütésre is készülni kell, lehűlés viszont nem várható, néhol még 28 fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn

többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, helyenként felhőszakadás is lehet. Délután nyugat felől határozott felhőzet-csökkenés veszi kezdetét, ezzel együtt a csapadék súlypontja is a keleti országrészre helyeződik át. Ott csak estefelé csökken a felhőzet, és áll el az eső. A szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet általában 17-25 fok között valószínű, de a keleti határvidéken 26-29 fok is lehet.

Kedden

a hajnali ködfoltok feloszlását követően országszerte napos idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 7-14, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szerdán

a több-kevesebb napsütés mellett délután nyugaton helyenként eső, zápor előfordulhat. A leghidegebb órákban 5-15 fok lesz. Napközben keleten 25-30, nyugaton 22-25 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön

kezdetben elszórtan még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Pénteken

a reggeli ködfoltok feloszlását követően napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet 9-16, a maximumhőmérséklet 24-28 fok között alakul.

Szombaton

elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap

lassanként mindenütt megszűnik a csapadék. A szél viszont gyakran lesz erős, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=-ZhJDWrlh44  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.