Közélet

Továbbra is dolgoznak a viharkárok felszámolásán Csongrádban

Továbbra is dolgoznak a viharkárok felszámolásán Csongrádban

2019. szeptember 11., szerda
Továbbra is dolgoznak a viharkárok felszámolásán Csongrádban

A lakossági bejelentések nagy része Szeged területéről érkezik. A forgalom a megye minden pontján helyreállt - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Hétfőn kora délután csapott le a vihar Csongrád megye területére, amelyet követően azonnal megindultak a segélyhívások a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Az első bejelentéseket szerda reggelig további kilencszáz segélyhívás követte. A viharkárok felszámolásán hétfő délután óta több mint száz tűzoltó dolgozik a megyében. Érkeztek egységek a szomszédos megyékből is, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megye tűzoltói is a szegedi és Szeged környéki műszaki mentéseket végzik. A bejelentések mintegy nyolcvan százaléka Szeged területéről érkezett. A legtöbb esetben kidőlt fákhoz és lehasadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat. Sok helyen villanyvezetékek szakadtak le, emellett több mint százharminc épület rongálódott meg Csongrád megyében.

Szerda reggelig mintegy 850 esetet számoltak fel az egységek. A vihart követően a mentők három sérültet szállítottak kórházba, azóta újabb személyi sérülésről nem érkezett hír a megyei főügyeletre.

A mentésben részt vevő hivatásos egységek mellett kilenc önkéntes tűzoltó egyesület és két önkéntes mentőcsoport vesz részt a viharkárok felszámolásában. A munkálatok előreláthatóan a csütörtöki napra is áthúzódnak. A beavatkozásoknak köszönhetően sem a közutakon, sem a vonatközlekedésben nem tapasztalható fennakadás. A közlekedők a megye több pontján is találkozhatnak a mentést végző tűzoltókkal. Arra kérik a lakosokat, hogy körültekintően közlekedjenek a műszaki mentések közelében.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.