Közélet

Több mint hárommillióan támogatják a Fidesz–KDNP-t

Több mint hárommillióan támogatják a Fidesz–KDNP-t

2019. szeptember 4., szerda
Több mint hárommillióan támogatják a Fidesz–KDNP-t

Őrzi masszív többségét a Fidesz—KDNP a pártok népszerűségi versenyében, a polgári oldal a leadott szavazatok 53 százalékát szerezné meg egy aktuális választáson — derült ki a Nézőpont Intézet friss kutatásából. Közben az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A Századvég felmérése szerint Tarlós Istvánnal, a Fidesz—KDNP budapesti főpolgármester-jelöltjével a fővárosiak 53 százaléka szimpatizál, a munkájával pedig még ennél is többen, 57 százaléknyian elégedettek.

Kedvező pozícióból várhatja a Fidesz–KDNP az önkormányzati választást, a kormánykoalíció politikáját 3,3 mil­lióan támogatják. Mindez azt jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes választáson 53 százalékot kapna listán a pártszövetség – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült, augusztusi közvélemény-kutatásából. A felmérés eredménye közben rámutatott arra, hogy közben az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom továbbra is 11-11 százalékpontos eredményt érnének el listán. A Jobbik politikáját a múlt havi adatokhoz képest egy százalékponttal kevesebben, nyolcszázaléknyian támogatják az aktív szavazók között, a Nézőpont Intézet megállapította, hogy a párt már hónapok óta stabilan tíz százalék alatt van. Hasonló mértékben csökkent az MSZP–Párbeszéd szövetség (hat százalék) szavazóköre is. A mandátumszerzési küszöböt jelentő, biztos szavazók körében mért öt százalékot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (négy százalék), az LMP (három százalék) és a Mi Hazánk Mozgalom (három százalék) sem érte el. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.