/

Több mint hárommillióan támogatják a Fidesz–KDNP-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2019. március 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen torta a Fidesz 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Őrzi masszív többségét a Fidesz—KDNP a pártok népszerűségi versenyében, a polgári oldal a leadott szavazatok 53 százalékát szerezné meg egy aktuális választáson — derült ki a Nézőpont Intézet friss kutatásából. Közben az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A Századvég felmérése szerint Tarlós Istvánnal, a Fidesz—KDNP budapesti főpolgármester-jelöltjével a fővárosiak 53 százaléka szimpatizál, a munkájával pedig még ennél is többen, 57 százaléknyian elégedettek.

Kedvező pozícióból várhatja a Fidesz–KDNP az önkormányzati választást, a kormánykoalíció politikáját 3,3 mil­lióan támogatják. Mindez azt jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes választáson 53 százalékot kapna listán a pártszövetség – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült, augusztusi közvélemény-kutatásából.

A felmérés eredménye közben rámutatott arra, hogy közben az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom továbbra is 11-11 százalékpontos eredményt érnének el listán.

A Jobbik politikáját a múlt havi adatokhoz képest egy százalékponttal kevesebben, nyolcszázaléknyian támogatják az aktív szavazók között, a Nézőpont Intézet megállapította, hogy a párt már hónapok óta stabilan tíz százalék alatt van. Hasonló mértékben csökkent az MSZP–Párbeszéd szövetség (hat százalék) szavazóköre is. A mandátumszerzési küszöböt jelentő, biztos szavazók körében mért öt százalékot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (négy százalék), az LMP (három százalék) és a Mi Hazánk Mozgalom (három százalék) sem érte el.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Távozik Szegedről a Vasastól szerződtetett védő

Következő sztori

Nemesi: Szeged lehet a híd Magyarország és Szerbia között

Legutóbbi hasonló cikkek