Közélet

Sokan kíváncsiak a családokat támogató magyar modellre

Sokan kíváncsiak a családokat támogató magyar modellre

2019. szeptember 8., vasárnap
Sokan kíváncsiak a családokat támogató magyar modellre

A budapesti demográfiai konferencia számos külföldi érdeklődőt vonzott, ami azt jelzi, hogy sokan kíváncsiak a családokat támogató magyar modellre - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az államtitkár a III. Budapesti Demográfiai Csúcsról szólva kijelentette, a rendezvény célja az volt, hogy a kor legnagyobb kihívásáról, a demográfiáról beszéljenek. "Ez arról szól, hogy kik leszünk, mennyien leszünk, hogy fogunk élni itt Európában" - mutatott rá. Novák Katalin hangsúlyozta, a kormány a családokon keresztül közelíti meg a kérdést, s a világ minden pontjáról - húsz országból - érkezett előadók közös pontja is ez volt, vagyis a család. Az államtitkár szerint a családok segítése nem egy kormány magánügye, s ennek nem is feltétlenül a kormány az elsődleges szereplője. Bár a családtámogatási rendszer biztosításában jelentős szerep hárul a kormányzatra, de fontos "szövetségesek" az egyházak és a családszervezetek, illetve hangsúlyosak a közélet, a média, a művészet és a tudományos élet szereplői is. Novák Katalin szerint a konferencia külföldi és magyar előadóinak közös pontja volt még a "népvándorlás", ami jelenleg zajlik, s ami mindenkit érint. A résztvevők arra a közös megállapításra jutottak: a Nyugat-Európát sújtó demográfiai problémákat nem lehet megoldani azzal, hogy ennek a népvándorlásnak kontrollálatlan módon teret engednek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.