Hírzóna

Pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

2019. szeptember 4., szerda
Pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium 2017 óta az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) partnerakadémiai hálózatának tagja.

A számos európai országot tartalmazó együttműködési rendszer keretében a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium és három, a nyugat-balkáni migrációs útvonalon fekvő ország határrendészeket képző intézménye konzorciumként nyerte el a Frontex által, 2018/CFP/TRU/01 számon, „Képzési anyagok és eszközök fejlesztése az Integrált Határigazgatáson belüli választott témákban” címmel kiírt pályázatot.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziummal Észak Macedónia Belügyminisztériumának Kiképző Központja, Albánia Biztonsági Akadémiája, valamint Bosznia és Hercegovina Oktatási és Szakképzési Ügynöksége dolgozott ki közös képzési programot. A két iskola által benyújtott nyertes projekt címe: „A nyugat-balkáni országok rendészeti intézkedéseinek hatékonyságának fokozása regionálisan egységes, schengeni kompatibilis és harmonizált képzés kialakításával, közös tanterv kidolgozásával a profilozással és szűréssel kapcsolatban”. A négy iskola a projekt keretében egy közös tantervet dolgozott ki a profilozással és szűréssel kapcsolatban ezzel is erősítve az intézmények továbbképzési programjait 2019 szeptemberétől. A képzés címe: Albánia, Bosznia és Hercegovina, Magyarország, Észak Macedónia: közös tréning profilozás és szűrés vonatkozásában Írta: Dr. Várkonyi Tamás r. őrnagy

This activity has received funding from Frontex Frontex is not responsible for the views displayed in the publications and/or in the activities for which the grant is used 2018/328/TRU (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.