Közélet

Önkéntesek segédkeztek a szentesi állatotthonban

Önkéntesek segédkeztek a szentesi állatotthonban

2019. szeptember 30., hétfő
Önkéntesek segédkeztek a szentesi állatotthonban

Volt, aki a kennelrácsok festésébe vagy a kerítésjavításba szállt be és kutyaházakra is ráfért a javítás, de a menhelyi négylábúaknak egy közös sétálás is jól esett - olvasható a Délmagyar cikkében.

A közelgő Állatok Világnapja alkalmából szervezett önkéntes napot a Mogyoró Menedék Állatotthon. A segítő kezeknek nagy hasznát vették: volt, aki a kennelrácsok festésébe vagy a kerítésjavításba szállt be és kutyaházakat javított, de a menhelyi négylábúaknak egy közös sétálás is jól esett. Emellett a nyílt napon szaktanácsadással is várták az érdeklődőket, hiszen ahhoz, hogy minél kevesebb állat legyen a menhelyeken, a gazdák felelős viselkedése szükséges. – Száznegyven kutya van nálunk, így mindig jól jön a segítség, szükség van önkéntesekre – mondta Izsák Gábor szaktanácsadó. – A mai nap célja – amellett, hogy a látogatók jobban megismerhessék az állatotthont – az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, hogy hogyan kell a kutyákkal viselkedni, tartani. Ezen a téren még van hova fejlődnie a társadalomnak. Úgy gondoljuk, itt lehet a legjobban megmutatni, milyen következményekkel jár, ha valaki nem gondoskodik felelősen az állatairól – foglalta össze a szaktanácsadó.

(Kiemelt kép: Majzik Attila)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.