Írjon nekünk

Politika

Nemesi: Rangon aluli, ami a szegedi közéletben zajlik

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Több mint 11 ezer válasz érkezett Nemesi Pál független polgármesterjelölt konzultációjára. A Párbeszéd Szegedért 2019 kérdőívet most már a város 72 ezer háztartásába juttatják el. Nemesi szerint félre kell tenni a politikai civakodást, csak így lehet Szegedért tenni – hangzott el a polgármesterjelölt sajtótájékoztatóján hétfőn.

“Ahogy eddig is, továbbra is azt hangsúlyozom, nekem Szeged az első” – kezdte Nemesi Pál független polgármesterjelölt.

“Ezzel a küldetéssel vállaltam ezt a feladatot, amiről az eddigi hetekben is szólt már a közélet. Mindenki előtt ismert, hogy egy más Szegedet szeretnénk a jövőben. Ez minden szegedi számára mást jelent: fejlődést, több komfortot, jobb fizetést, egy élhető várost.

Természetesen készül program, e tekintetben azt gondoltam, hogy a program pontosítása érdekében indítsunk el egy párbeszédet a szegediekkel, hiszen mi élünk itt, és azt, hogy mi nekünk a fontos, mivel foglalkozzunk, azt együtt kell kigondolnunk” – indokolta a konzultáció indítását.

“Ehhez úgy gondolom, hogy az eddigiektől eltérően néhány dolgot kell komolyan és szinte azonnal megvalósítani: egyrészt azt a politikai civakodást, ami jelenpillanatban is érzékelhető a városban, azonnal félre kell tenni.

Szegedért, a szegediek érdekében közös gondolkodásra és munkára van szükség. Rangon aluli, ami most a közéletben, a politikai életben tapasztalható. Nyitottnak kell lenni a szegedi emberek felé, mindig, nem csak kampányidőszakban” – hangsúlyozta Nemesi

, aki ezután elmondta, a konzultációt kibővítik, a képviselőjelölteket is megkereshetik ezután a választókerületek lakosai problémáikkal.

“Azt mondtam, amikor bemutattuk a képviselőjelölteket, hogy a választópolgárok keressék a jelölteket, október 14. után a képviselőket és bombázzák kérdéseikkel, hogy dolgozzunk együtt a közös jövőnk érdekében” – idézte fel, hogy  a napokban bemutatták a Fidesz-KDNP szegedi képviselőjelöltjeit, a pártszövetség pedig együttműködik a független jelölttel.

“Szeretném, hogy az önkormányzatiság és azok a megbízások, melyeket a képviselők kapnak, profi munka legyen, de ezt csak kőkemény munkával lehet végrehajtani. Köszönöm a szegedieknek, már eddig is több mint 11 ezren válaszoltak a Párbeszéd Szegedért 2019-re a digitális csatornánkon keresztül” – jelentette ki.

A sajtótájékoztatón kiderült, vasárnap estig 11438 válasz érkezett a konzultációra.

“Valamennyi párbeszédből kiderült, hogy a szegedieket első helyen a közlekedés kérdése érdekli. A híd nem odázható, megígérjük, hogy megvalósítjuk, hiszen harmadik híd nélkül Szeged közvetlen jövője sem képzelhető el. Ennek van már realitása egyeztetett ütemterv szerint és a magunk részéről az előtervezéseket és a helyszínnel kapcsolatos kérdéseket dolgozzuk ki” – részletezte Nemesi.

A kérdéssel kapcsolatban a válaszadók mintegy 90 százaléka értett egyet a jelölttel, ahogy a parkolás kapcsán is.

“Tettem két kört, mielőtt tudtam parkolni” – utalt a hétfői közlekedési káoszra, melyet az iskolakezdés hozott. A parkolással kapcsolatban kifejtette, új parkolóház építésére van szükség. Javaslata szerint a csökkenő parkolódíjakból származó bevételt a költségvetésben a gazdaságfejlesztési csomagjuk megvalósításával pótolnák.

Ez zöldmezős ipari parkok létrehozásával érhető el, mellyel szintén egyetért a válaszadók többsége.

“Ugyan a városvezetés büszke arra, hogy jó eredményeket értünk el és azt is kommunikálják, hogy ezt széles körben betelített vállalati kör biztosítja – ez egyébként így igaz” – indította gondolatmenetét a polgármesterjelölt.

“A lényeg az, hogy a nagyvállalati kör hiányzik az egészséges arány érdekében a szegedi iparfejlesztésből. Arányaiban sokkal több nagyvállalatra van szükség. Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha a zöldmezős ipari parkok megvalósulhatnak” – magyarázta, majd hozzátette, ez összefüggésben áll a város megtartóerejével.

“Reményeink szerint minél nagyobb mértékben növekszik a hallgatói létszám az egyetemen, ebben egyébként is jól teljesít az SZTE” – jelentette ki, ezért a végzett hallgatók megtartása érdekében Költözz Szegedre! címmel indítanának programot.

A kérdőívben kitértek környezetvédelmi kérdésekre is, melyből Nemesi arra következtetett, a szegedi családok és fiatalok számára kiemelten fontos, hogy környezettudatosan éljenek.

Azt gondolja, hogy ezúton jó irányt vettek: zöldítik a várost. Elképzelésük szerint mintegy 22 ezer fát ültetnek a következő ciklusban, másrészt a hulladékkezelés tekintetében úgy látják, jelentős továbblépésre van szükség.

A Párbeszéd Szegedért 2019 egyik kérdéssora a közbiztonságra vonatkozik. Ez kitért az illegális bevándorlás, valamint egy átfogó kamerarendszer kiépítésére a lakótelepeken és a sűrűn lakott területeken. Az illegális bevándorlással kapcsolatos elképzeléseit 90 százalék, míg a kamerarendszer kialakítását 82 százalék támogatja. “Adott esetben a lépcsőházakat is megpróbáljuk megvédeni ilyen módon” – mondta.

A kérdőíveket válaszborítékban szeptember 13-ig lehet elküldeni. “Számunkra megnyugtató, hogy jó irányt vettünk a programalkotásban, de természetesen Szeged valamennyi választókörzetéből várjuk a kérdőíveket” – értékelt Nemesi Pál.

Politika

Botka: Nem mondhatom, hogy diszkriminációt érzek Szeged esetében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Élő interjúban beszélt az MSZP-vel való szakításáról a polgármester.

Tovább olvasom

Közélet

Czeglédy ügyét is a Szeviép-per összeférhetetlennek tűnő bírája tárgyalja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Újabb összeférhetetlenség derülhetett ki.

Tovább olvasom

Politika

Fidesz: Többen is érintettek lehetnek a szegedi parkolóbotrányban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz-frakció.

Tovább olvasom

Aktuál