Közélet

Nagy partit csapnak a vásárhelyi árvízvédelmi falnál

Nagy partit csapnak a vásárhelyi árvízvédelmi falnál

2019. szeptember 11., szerda
Nagy partit csapnak a vásárhelyi árvízvédelmi falnál

Szombaton 13 órától érdemes lesz ellátogatni a vásárhelyi árvízvédelmi kőfalhoz, mert Kőfalpartyt rendez az Európa Parknál a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Kertvárosi Olvasókör - jelentette be Varga Anikó, a BFMK intézményvezetője.

A Délmagyar cikke szerint az esemény pályázati forrásból valósul meg, amelyen 2017-ben 150 millió forintot nyert a vásárhelyi önkormányzat, hasonló események tartására. A projekt lényege, hogy a városi civil közösségeket képessé tegyék arra, hogy akár önállóan is szervezzenek programokat. A múlt heti Őszelő Hagyományőrző Fesztivál is ebbe a sorba illeszthető, akárcsak a mostani Kőfalparty. Mivel batyus parti lesz, javasolt, hogy mindenki vigyen magával pokrócot, takarót, akár piknikkosarat. A szervezők célja a családias hangulat megteremtése. A programok 13 órától kezdődnek: lesz retro tánc, akrobata mutatvány, fellép és főként a gyerekeket szórakoztatja majd a Bessenyei Színkör és lesz még társasjáték és gombfoci. Utóbbira – közölte Varga Anikó – a magyar gombfoci-válogatott tagjai is eljönnek és bemutatót tartanak az érdeklődőknek. A napot, a mulatságot 18 órától a PopArt zenekar koncertje zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.