Közélet

Leszart kapualjjal és határozottan nem szemétlerakó virágtartóval sokkol a belváros

Leszart kapualjjal és határozottan nem szemétlerakó virágtartóval sokkol a belváros

2019. szeptember 20., péntek
Leszart kapualjjal és határozottan nem szemétlerakó virágtartóval sokkol a belváros

Futotta jelzőkre a Mikszáth Kálmán és a Püspök utcát sújtó igénytelenség kapcsán az ott élőknek.

"Szóhoz sem jutok. Felháborító? Vérlázító?" – kezdte Belovai Erzsébet a Mikszáth Kálmán és a Püspök utcán tapasztalható felfordulás kapcsán. "Napok óta bűzölög az ürülék az egyik Mikszáth Kálmán utcai kapualjban. Százan vagy ezren elsétálnak mellette naponta. Azon az igénytelenségen már meg sem lepődök, hogy valaki az utcán végzi el kis- és nagy dolgát, de senkinek sem zavarja annyira a szemét, hogy eltakarítsa azt az ocsmányságot?" – magyarázta az asszony.

Erzsébethez hasonlóan a Püspök utcában lakó Kormos Endre szintén elégedetlen a környezettel. "Furcsa ezt kimondani, mert sokan a sajátjukként kezelik az utcát: egyik végéről nem lehet behajtani és kicsit szabadabbnak érzik ahhoz képest, hogy lényegében a belvárosról van szó" – kezdte gondolatmenetét.

"Ezzel ellentétben épeszű ember a saját környezetét nem kezeli, kezelheti így. Fogalmam sincs honnan veszik a bátorságot, hogy szétdobálják a csikket, a virágtartóba is beledobnak mindenfélét, ami nem odavaló" – mondta a nyugdíjas férfi.

A Postapalota tövében, Püspök utcán alkalmanként hajléktalanok szállnak meg, a környékbeliek elmondása szerint csak annyi baj van ezzel, hogy utána napokon át bűzölög az utca. "Nem vettem észre, hogy balhéznának, de elég nagy mocsok szokott ott lenni. Persze azt is elképzelhetőnek tartom, hogy csak egyszerű járókelők piszkítják össze a területet" – számolt be Kormos Endre a területről, melyen rendszeresen láthatóak kétes eredetű foltok.

Az elmúlt hónapokban többször is beszámolt portálunk a belvárosban tomboló igénytelenségről. A Károlyi utca árkádjai alatti részt rendszeresen összemocskolják, továbbá a Széchenyi tértől a Dugonics térig már-már mindennapos, ha valaki kis- és nagy dolgát végzi el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.