Közélet

Lehull a lepel az egykori szegedi vár titkairól

Lehull a lepel az egykori szegedi vár titkairól

2019. szeptember 26., csütörtök
Lehull a lepel az egykori szegedi vár titkairól

Régészeti szempontból vizsgálják az egykori várak, templomok történetét, érdekességeit Szegeden. Az „Elpusztult várak, elfeledett templomok” című konferencián az egykori szegedi vár és vártemplom mellett további dél-alföldi építmények titkait ismerhetik meg a résztvevők. A konferenciát a Fekete házban tartják szeptember 27-én, pénteken 10 órától.

Az eltűnt várak, templomok állnak a Fekete ház régészeti konferenciájának középpontjában. Az előadások bemutatják az egykori szegedi várat és vártemplomot különböző szempontok alapján. Emellett a résztvevők hallhatnak előadásokat Szer monostoráról, Békéscsaba lerombolt várkastélyáról, valamint a szolnoki várral kapcsolatos régészeti kutatásokról is. A konferencián összesen tíz előadást mutatnak be szegedi, dél-alföldi régész szakemberek. A rendezvény szeptember 27-én, pénteken 10 órakor kezdődik a Fekete ház emeleti kiállítótermében. A programot a Szeged 300 rendezvénysorozat keretében rendezik meg, a részvétel ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.