Közélet

Közel 120 ezren látták Szegeden Máté Bence kiállítását

Közel 120 ezren látták Szegeden Máté Bence kiállítását

2019. szeptember 10., kedd
Közel 120 ezren látták Szegeden Máté Bence kiállítását

Sikeres volt Máté Bence szegedi szabadtéri kiállítása: egy hónap alatt 117 ezren látták. A tegnapi vihar szerencsére nem tett kárt az értékes tárlatban, amelyet akkorra nagyjából összepakoltak: késő este elindultak vele a kamionok Győrbe - írja a Délmagyar.

A lap cikkéből kiderül, hogy a tegnapi vihar ellenéreMáté Bence hatalmas értékű szabadtéri kiállítása szerencsére nem sérült meg. A vasárnap bezárt tárlat különleges, belülről megvilágított képeinek installációit 160 kilométeres óránkénti szélre tervezték a statikusok, biztonsági üvegekkel és rozsdamentes anyagokkal, így épségben tudták tegnap este kamionokra tenni és elindítani Győr felé. A beépített számláló adatai szerint 117 ezren nézték meg egy hónap alatt a pusztaszeri természetfotós kiállítását, előadását pedig 1300-an hallgatták meg. Máté Bence úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy otthonában ilyen nagy siker fogadta 20 évnyi munkájának összegzését. Mint mesélte, itt fordult elő először, hogy betelt a vendégkönyv, így az utolsó két napon újat kellett nyitni. Az eddigi állomások közül Szegeden vették a legtöbb képet, emléktárgyat és könyvet is. A legnépszerűbb fotó, melyből a legtöbbet nyomtatták, a kormorán volt, melynek szárnyáról csapódnak a vízcseppek az éjszaka fényében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.