Közélet

Kerékpározás helyett harmadik hidat szeretnének a szegediek

Kerékpározás helyett harmadik hidat szeretnének a szegediek

2019. szeptember 9., hétfő
Kerékpározás helyett harmadik hidat szeretnének a szegediek

Tucatnyi felháborodott szegedi jelezte: hétfő reggel megállt a város.

"Nem hiszem, hogy ezt a Városházán nem látják. Halló! Áll a város!" "Az aki nem látja, hogy megbénul reggel a város az vak, vagy hazudik!" "Nagy Sándor alpolgármester úrnak üzenem, hogy próbáljon meg két gyerekkel kerékpárral munkába menni. Nem vicceskedni kellene a facebookon, hanem dolgozni."

Nagy Sándor bejegyzése kiverte a biztosítékot

Ez csak három kiragadott példa azokból az üzenetekből, amiket hétfőn reggel kaptunk a szegediektől. A múlt heti iskolakezdés óta minden reggel megbénul a város. Akik Újszeged felől érkeznek, azok akár 40-50 perces menetidővel is számolhatnak- ezt csak fokozhatja, hogy holnaptól a Bertalan hídon mindkét irányba 1-1 sávot lezárnak. Pénteken Nagy Sándor alpolgármester egy humorosnak szánt facebook bejegyzése csak olaj volt a tűzre.

A városvezető büszkén hirdette

, hogy 4 perccel hamarabb ért át a hídon kerékpárral, mint Nemesi Pál független polgármesterjelőlt autóval. Már a bejegyzés alatt is kapott megjegyzéseket, de a ma reggel is jött még azok mellé a szegediektől.

A kerékpárnál jobb a sárkányrepülő

"Talán inkább a megoldásra kellene, vagy kellett volna koncentrálni a ciki mémek helyett."- írta nekünk Szabó Gábor. - "Szenvedünk évek óta. Amikor Újszegedre költöztünk 2003-ban, akkor nagyon határozott ígéret volt a harmadik híd. Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Épp itt az ideje, hogy jöjjön egy olyan városvezetés, amelyik ismeri ezt a mondást."-tette hozzá. "Mi lesz a következő? Helikopterrel, vagy sárkányrepülővel könnyebb és sokkal gyorsabb átérni?"- tette fel a költői kérdést levelében Kopasz Ferenc, aki még arra is kíváncsi, hogy az alpolgármester majd -20 fokban, hóban a fagyott járdán is gyorsabb lesz vajon az autósoknál. "Ennyit az önkormányzatról. Meg is magyarázták, hogy nekik nem fontos a híd, mert kerékpárral járnak. Arcpirító. Én meg három gyerekkel ülök a kocsiban reggelente és azon matekolok, hogy ne késsünk el."-írta Katalin. Többen megjegyezték azt is, hogy a belvárosi hídon kerékpározni igencsak veszélyes, különösen Újszeged felé az útpályán kijelölt szűk biciklisávon. Azt is megemlítik, hogy a tömegközlekedés sem megoldás, mert ugyanúgy beragadnak a járművek a dugóban, ráadásul éppen a fennakadások miatt kiszámíthatatlanul járnak a buszok és trolik. A levelek mindegyikében egy visszatérő elem van: Szegednek és a szegedieknek szüksége van az önkormányzat által 17 éve csak ígérgetett harmadik hídra. Most azonban úgy néz ki,

valóban megépülhet végre a harmadik híd

!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.