//

Kaput nyithat az ellenzéki vezetés a bevándorlóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ellenzéki vezetésű magyarországi városok, kerületek bármikor kaput nyithatnak az illegális bevándorlóknak. Az Európai Parlament balliberális erői – köztük a DK és az MSZP képviselőivel —, valamint a Soros György támogatta NGO-k és partnereik ugyanis egy új, települési szintű migránselosztási rendszer bevezetéséért dolgoznak. Az idegenek befogadását pedig közvetlenül elérhető uniós forrásokkal tennék vonzóvá – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Minden Németországban tartózkodó nem német és nem uniós állampolgárra is kiterjesztené a választójogot a Szövetségi Migrációs és Integrációs Tanács (BZI), vagyis az alig ellenőrzött módon Európába áramló emberek tömegei számára biztosítana néhány év tartózkodás után beleszólási lehetőséget a helyi ügyekbe, függetlenül a jogi státuszuktól.

Ismert továbbá, hogy a németországi Bündnis 90/Die Grünen szélsőliberális párthoz közel álló Heinrich Böll Alapítvány új migránselosztási javaslatot dolgozott ki, aminek az Európai Parlamentben (EP) egyre több támogatója akad. Az alapítvány a menekültkérdést egy „települési szintű áthelyezési mechanizmussal” intézné el, a polgármestereket pedig azzal ösztönözné a csatlakozáshoz, hogy közvetlen hozzáférést biztosítana a migránsbarát városok számára az uniós forrásokhoz.

A Heinrich Böll Alapítvány ötletével egybecseng Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőnek és Gyurcsány Ferenc pártjának a törekvése, hogy a nemzeti kormányokat megkerülve önkormányzati szintre szállítsanak le számos döntést és uniós forrást.

Ujhelyi ugyanis EP-képviselőként azt szeretné kiharcolni, hogy az október 13-i önkormányzati választásokat követően az ellenzéki vezetésű települések a magyar kormány megkerülésével, közvetlenül az Európai Uniónál pályázhassanak a jelenleginél jóval több pénzre.

– A DK el fogja érni az EP-ben, hogy az önkormányzatok közvetlenül az EU-nál pályázhassanak fejlesztési pénzekre, így kikerülve az „Orbán-kormány korrupt rendszerét” – csatlakozott Ujhelyi elképzeléséhez Gyurcsány Ferenc felesége, a párt EP-képviselője szeptember 9-i, budapesti sajtótájékoztatóján. Dobrev Klára azonban azt nem mondta el, hogy uniós elvbarátai többek között a migránsok befogadásához kötnék a közvetlen EU-források önkormányzatoknak adását.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Megint szereztek egy lopott luxuskocsit a csanádpalotai zsaruk

Következő sztori

Elektromos vezeték szakadt egy traktorra Vásárhely határában

Legutóbbi hasonló cikkek