Közélet

Kaput nyithat az ellenzéki vezetés a bevándorlóknak

Kaput nyithat az ellenzéki vezetés a bevándorlóknak

2019. szeptember 20., péntek
Kaput nyithat az ellenzéki vezetés a bevándorlóknak

Az ellenzéki vezetésű magyarországi városok, kerületek bármikor kaput nyithatnak az illegális bevándorlóknak. Az Európai Parlament balliberális erői – köztük a DK és az MSZP képviselőivel —, valamint a Soros György támogatta NGO-k és partnereik ugyanis egy új, települési szintű migránselosztási rendszer bevezetéséért dolgoznak. Az idegenek befogadását pedig közvetlenül elérhető uniós forrásokkal tennék vonzóvá - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Minden Németországban tartózkodó nem német és nem uniós állampolgárra is kiterjesztené a választójogot a Szövetségi Migrációs és Integrációs Tanács (BZI), vagyis az alig ellenőrzött módon Európába áramló emberek tömegei számára biztosítana néhány év tartózkodás után beleszólási lehetőséget a helyi ügyekbe, függetlenül a jogi státuszuktól. Ismert továbbá, hogy a németországi Bündnis 90/Die Grünen szélsőliberális párthoz közel álló Heinrich Böll Alapítvány új migránselosztási javaslatot dolgozott ki, aminek az Európai Parlamentben (EP) egyre több támogatója akad. Az alapítvány a menekültkérdést egy „települési szintű áthelyezési mechanizmussal” intézné el, a polgármestereket pedig azzal ösztönözné a csatlakozáshoz, hogy közvetlen hozzáférést biztosítana a migránsbarát városok számára az uniós forrásokhoz. A Heinrich Böll Alapítvány ötletével egybecseng Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőnek és Gyurcsány Ferenc pártjának a törekvése, hogy a nemzeti kormányokat megkerülve önkormányzati szintre szállítsanak le számos döntést és uniós forrást. Ujhelyi ugyanis EP-képviselőként azt szeretné kiharcolni, hogy az október 13-i önkormányzati választásokat követően az ellenzéki vezetésű települések a magyar kormány megkerülésével, közvetlenül az Európai Uniónál pályázhassanak a jelenleginél jóval több pénzre. – A DK el fogja érni az EP-ben, hogy az önkormányzatok közvetlenül az EU-nál pályázhassanak fejlesztési pénzekre, így kikerülve az „Orbán-kormány korrupt rendszerét” – csatlakozott Ujhelyi elképzeléséhez Gyurcsány Ferenc felesége, a párt EP-képviselője szeptember 9-i, budapesti sajtótájékoztatóján. Dobrev Klára azonban azt nem mondta el, hogy uniós elvbarátai többek között a migránsok befogadásához kötnék a közvetlen EU-források önkormányzatoknak adását. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.