Közélet

Kanadai mintára árasztaná el bevándorlókkal hazánkat Márki-Zay Péter

Kanadai mintára árasztaná el bevándorlókkal hazánkat Márki-Zay Péter

2019. szeptember 19., csütörtök
Kanadai mintára árasztaná el bevándorlókkal hazánkat Márki-Zay Péter

Az október 13-i önkormányzati választások előtt összegyűjtötte a baloldali polgármesterjelöltek bevándorláspárti nyilatkozatait az Origo - ismerteti a Délmagyar.

Az Origo cikkének

második részében

– ahogy maga a lap is írja – a hazai bevándorláspárti politikusok egyik tipikus képviselője Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is szerepel. A cikk megemlíti, hogy Márki-Zay bevándorláspárti nézeteit abban a propagandakönyvben fejtette ki, amit a bukott televíziós műsorvezető és (szintén bukott) Gyurcsány-párti főpolgármester-jelölt, Kálmán Olga írt róla. A hódmezővásárhelyi városvezető szerint „a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció". Márki-Zay szerint, „amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen”. A városvezető korábban arról is beszélt, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére. Ezt a kijelentést egyébként és természetesen semmilyen adat nem támasztja alá. – Egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak – fejtette ki a bevándorláspárti politikus Kálmán Olgának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.