Közélet

Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban 

Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban 

2019. szeptember 23., hétfő
Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban 

Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban, amelynek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami fenntartású vidéki iskolákban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Solymár Károly Balázs hozzátette: a tervek szerint 2020 tavaszáig a Közép-magyarországi régióban, Budapesten és Pest megyében is hasonló fejlesztések lesznek. Emlékeztetett: a kormány 2016-ban határozta el, hogy valamennyi állami fenntartású iskolában teljes körű wifi lefedést biztosít, és emellett a sávszélességet is megnöveli. Elmondta: első számú szempont volt, hogy a diákoknak biztonságos internetet tegyenek hozzáférhetővé, ezért az eléréseknél többszintű szűrőrendszert építettek be, így a tanulók egyáltalán nem férhetnek hozzá a felnőtt, illetve erőszakos tartalmakhoz. Az iskolák azt is beállíthatják, hogy a közösségi felületek ne legyenek elérhetők az intézmény wifi-hálózatán keresztül - jegyezte meg a helyettes államtitkár. A kormány arra törekszik, hogy az iskolák informatikai eszköztára folyamatosan újuljon meg, ezért a fejlesztések részeként a tanárok számára 45 ezer laptopot, 27 ezer tanulói tabletet, 3 ezer interaktív panelt szereztek be - tudatta Solymár Károly Balázs.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.