Sport

Ifj. Rosta: „Pastor dicsérni is tud ám – csak a hibák mellett nem megy el szó nélkül”

Ifj. Rosta: „Pastor dicsérni is tud ám – csak a hibák mellett nem megy el szó nélkül”

2019. szeptember 10., kedd
Ifj. Rosta: „Pastor dicsérni is tud ám – csak a hibák mellett nem megy el szó nélkül”

A Komló ellen megszerezte első élvonalbeli gólját új csapata színeiben a nyáron Tatabányáról a Mol-Pick Szegedhez igazoló ifj. Rosta Miklós. Az NSO a becenevéről, posztjáról, Szegedről és persze neves családjáról is kérdezte.

– Szinte körbelövöldözte a kaput a Komló ellen, egészen a harmincnyolcadik percig kellett várni, mire végre betalált. Megkönnyebbült?

– Igen, bosszantott, hogy már előtte is meglőhettem volna az első szegedi gólomat

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Mol-Pick Szeged húszéves beállója,ifj. Rosta Miklós, aki 203 centiméterével és 110 kilójával alaposan megizzasztotta a komlói védőket.

– Juan Carlos Pastor edző a tőle megszokott hőfokon égett, mintha többször is megdorgálta volna...

– Pedig dicsérni is tud ám – csak a hibák mellett nem megy el szó nélkül. A gólom után egy korábbi rossz megoldás miatt vett elő, hozzá kell tennem, jogosan. Sokat kell még fejlődnöm ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában is feltétlenül bízzon bennem.

Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője:

„Miki személyében tehetséges játékost igazoltunk, akitől fiatal kora ellenére ugyanazt követelem meg, mint az idősebbektől, vagyis ha edzésen, meccsen felhívom a figyelmét valamire, elvárom, hogy másnap hasonló szituációban ne kövesse el ugyanazt a hibát. A hozzáállása mellett az is dicséretes, hogy folyamatosan tanulni, fejlődni szeretne.”

További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Frank Yvette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.