Hírzóna

Határőrök képzésére nyert pályázatot a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Határőrök képzésére nyert pályázatot a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

2019. szeptember 6., péntek
Határőrök képzésére nyert pályázatot a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Konzorciumban nyert pályázatot a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium, amely egy társintézménnyel közösen hat alapvető képzést indít határőrök számára.

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium 2017 óta az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) partnerakadémiai hálózatának tagja. A számos európai országot tartalmazó együttműködési rendszer keretében a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium és a Romániában, Nagyváradon működő Avram Iancu Határőrképző Iskola konzorciumként nyerte el a Frontex által, 2018/CFP/TRU/01 számon, „Képzési anyagok és eszközök fejlesztése az Integrált Határigazgatáson belüli választott témákban” címmel kiírt pályázatot.

A két iskola által benyújtott nyertes projekt címe: „6 alapvető képzés határőrök számára”. A két iskola hat képzést hozott létre - melyek mindegyike sorosan kapcsolódik a határrendészet által kezelt feladatrendszerhez -, ezzel is erősítve az intézmények továbbképzési programjait 2019 szeptemberétől.

Nagy értékű lopott, manipulált gépjárművek felfedésének lehetőségei az elsődleges határforgalom ellenőrzés során. Embercsempészés, emberkereskedelem és a migráció. Érzékenyítő tréning a sérülékeny csoportok (főként a gyermekek) személyének, és jogainak hatékony védelméért Emelt szintű dokumentum-ismeret a csalárd dokumentumok kiszűrésére Rendőrségi etika az irreguláris migráció kezelése során. Az irreguláris migráció és a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelem az egyedi intézkedési taktikai elemek biztonságos alkalmazásával

Írta: Dr. Várkonyi Tamás r. őrnagy

This activity has received funding from Frontex Frontex is not responsible for the views displayed in the publications and/or in the activities for which the grant is used 2018/327/TRU (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.