Kultúra

Hamarosan kezdetét veszi az egyetem összművészeti fesztiválja

Hamarosan kezdetét veszi az egyetem összművészeti fesztiválja

2019. szeptember 26., csütörtök
Hamarosan kezdetét veszi az egyetem összművészeti fesztiválja

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája huszonnegyedik alkalommal rendezi meg az egyetem összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált.

Október 1. és november 10. között 75 helyszínen, mintegy 300 rendezvénnyel várják az érdeklődőket. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. A rendezvénysorozatot évről évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is találunk. A műfaji sokszínűség mellett a másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés. A programsorozat különleges fényfestéssel és fotókiállítással nyílik. Fenyvesi Anna, az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet vezetőjének kiállítását Dusha Béla fotóművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe október 1-jén, kedden 18 óra 30 perckor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület Átriumában. Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A színház és az irodalom iránt érdeklődők Bereményi Gézával, Udvaros Dorottyával és Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak. Koncerttel várja a közönséget – többek között – Herczku Ági és a Banda, Tandi Flora és Olasz Flóra, a Zűrös Banda, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Fool Moon és Szirtes Edina Mókus. A képzőművészet iránt érdeklődőket – többek között – Bakacsi Lajos festőművész és Gyeviki János szegedi fotóművész kiállításai várják.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.