Gyurcsány emberei kerülhetnek kulcspozíciókba Szegeden  

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Feltéve persze, ha sikerül hatalomban tartani Botka Lászlót. 

Komoly hídfőállás kiépítésére készülhet Gyurcsány Ferenc Szegeden, ennek ugyanis vannak egészen egyértelmű jelei. „Fletó” bizalmi emberei kerülhetnek kulcspozíciókba ősztől, ha sikerül hatalomban tartani Botka Lászlót. Ezért is segített Gyurcsány Ferenc, és intézte el, illetve simította el a helyi DK és Botka közötti nézeteltéréseket.

Radikális átalakítások jöhetnek Szegeden: új alpolgármesterek, az önkormányzati cégeknél új vezetők, igazgatótanácsi- és felügyelőbizottsági tagok személyében.

A szegedi politikai kényszerösszefogás szereplőit, na meg persze a kulcsembert: Gyurcsány Ferencet ugyanis ki kell fizetnie valahogy Botkának, ám ez nem lesz olcsó mulatság a szegedieknek.

Az rendel, aki fizet

Hiába van csak „virtuális”, azaz a valóságban nem vagy csak alig létező „támogatottsága” a helyi Párbeszédnek, LMP-nek és a Jobbiknak, valamint a Momentumnak: Botka hálája feléjük sem maradhat el. Hogy ez mi lesz: alpolgármesteri helyek (nem megerősített hírek szerint öt alpolgármestert akar majd Botka kinevezni!!!), haverok zsíros tanácsadói pozíciókba helyezése; önkormányzati céges elhelyezések; stb., az kérdéses, az viszont biztos, hogy „fizetnie kell” valahogy Botkának, amiért támogatják őt.

Kéz a kézben: Gyurcsány és Botka

A legkeményebb dió természetesen Gyurcsány Ferenc lesz, aki kőkemény feltételeket szabott Botka Lászlónak, melynek (eddig nyilvánosságra került)

első áldozata éppen Botka hűséges bajtársa: Lauer István volt. De lesznek még további áldozatok, ez egészen biztos!

Mint ismert: Gyurcsány Ferenc csak úgy volt hajlandó belemenni a Botka mögötti politikai alkuba, ha Botka szélnek ereszti saját MSZP-s bizalmasait, és ismeretlen DK-jelölteket indít a nyertes MSZP-s körzetekeben. Botka pedig ebbe is belement!

Egyáltalán nem lenne meglepő, vagy szokatlan, ha

Gyurcsány Ferenc a támogatásért cserébe pozíciókat is kért volna a városi cégekben, felügyelőbizottságokban, külsős bizottsági helyeknél és különféle tanácsadói területeken; nem is beszélve egy vagy kettő alpolgármesteri helyről.

Előző sztori

Csatornába esett egy őz Vásárhelyen

Következő sztori

Folytatódik az Adókedd sorozata Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek