Közélet

Fenyegetőzve próbált nyomást gyakorolni a közmédiára a DK

Fenyegetőzve próbált nyomást gyakorolni a közmédiára a DK

2019. szeptember 28., szombat
Fenyegetőzve próbált nyomást gyakorolni a közmédiára a DK

Erőszakosan, fenyegetőzve, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársaiban félelmet keltve próbált a közmédia székházába bejutni a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek egy csoportja szombat délelőtt - közölte az MTVA Sajtóosztálya.

A közlemény szerint a képviselők tettüket azzal próbálták magyarázni, hogy "a botrányos decemberi eseményekhez" kapcsolódó egyik eljárásban pénteken a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság első fokon megváltoztatta azt a jegyzői döntést, amelyet 2018 decemberében hozott a III. kerület jegyzője a közmédia Kunigunda úti épületeinek, területének védelmére. A bírósági határozat nem jogerős, az eljárás folytatódni fog, illetve a decemberi eseményekhez kapcsolódóan még több eljárás is folyamatban van - jelezte az MTVA. A közleményben úgy fogalmaznak: a "sajtótájékoztatónak mondott" szombat délelőtti rendzavaró esemény során a DK négy képviselője a székházba bejutva közleményt akart beolvasni élő adásban, folyamatosan fenyegetve a közmédia jelenlévő munkatársait, megsértve személyiségi jogaikat, mivel többszöri kérés, felszólítás ellenére a beszélgetést élőben online közvetítették. Ezért az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket. A történtek megmutatták, hogy a DK képviselői tetteikkel nem tisztelik, az igazságszolgáltatás tekintetében pedig nem ismerik a demokratikus intézményrendszert - áll az MTVA közleményében.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.