Hírzóna

Embercsempészek letartóztatását indítványozza a szegedi járási ügyészség

Embercsempészek letartóztatását indítványozza a szegedi járási ügyészség

2019. szeptember 18., szerda
Embercsempészek letartóztatását indítványozza a szegedi járási ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozza három román férfinak, akik hétfő hajnalban tizenhat külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget ahhoz, hogy Szerbia területéről Magyarországra illegálisan belépjenek.

A gyanú szerint az elkövetőket Romániában bízta meg ismeretlen személy azzal, hogy szállítsanak Magyarországon illegális határátlépő személyeket. A szállításért a megbízó 2000 eurót ígért. Az elkövetők a csanádpalotai határátkelő parkolójában átvették a megbízótól kapott kisteherautót, majd, telefonon kapott utasítások alapján, Ásotthalom külterületére mentek.

A gyanú szerint az elkövetők szeptember 16-án éjfél körül 16 afgán és pakisztáni állampolgárt vettek fel a gépkocsiba. A külföldieket ismeretlen személyek juttatták át korábban a szerb-magyar zöldhatáron. A gyanúsítottak ezután elindultak a gépjárművel, a rendőrök az elindulás után ellenőrzés alá vonták az autót. A kocsiban szállított személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A Szegedi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak letartóztatását indítványozta a Szegedi Járásbíróságnál szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy az elkövetők szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztethetnék.

A Szegedi Járásbíróság az indítványokról a mai napon dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.