Hírzóna

Börtönbüntetésre ítéltek egy szerb drogcsempész sportolót Szegeden

Börtönbüntetésre ítéltek egy szerb drogcsempész sportolót Szegeden

2019. szeptember 10., kedd
Börtönbüntetésre ítéltek egy szerb drogcsempész sportolót Szegeden

Jogerősen hat év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki több mint száz kilogramm hasist próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a 40 éves férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről. A hazájában sportolóként ismert vádlott 2017 decemberében Koszovóba utazott, ahol a járművében rejtekhelyeket alakítottak ki megbízói. Az autóban hasistéglákat és marihuánát rejtettek el. A férfi feladata az volt, hogy - ezer euró fejében - a kábítószerrel megpakolt gépkocsit Pristinából az ausztriai Linzbe vigye. A vádlott 2017. december 22-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök szigorított vámvizsgálatot rendeltek el, és 33 csomagban 108,7 kilogramm hasist és 8,5 kilogramm marihuánát találtak nála. A mintegy 355 millió forint feketepiaci értékű drogszállítmány összes hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának mintegy kilencszerese. A vádlott a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, és az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta a történteket. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletének a szabadságvesztés időtartamára vonatkozó részét, de úgy döntött, hogy a büntetést nem fegyházban, hanem börtönben kell letöltenie.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.