/

Befejeződnek a mentési munkálatok Csongrádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön befejeződnek a mentési munkálatok Csongrád megyében – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Szerdán is folytatódott a hétfői vihar okozta károk felszámolása. Öt megye százhúsz tűzoltója végezte folyamatosan a műszaki mentéseket Csongrád megyében. A hivatásos egységek munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek és a megyében működő önkéntes mentőcsoportok is segítették.

Szerdán is a kidőlt fák és a leszakadt faágak adták a legtöbb munkát az egységeknek. Több fa is gyökerestől kifordult a földből, megrongálva a közeli épületeket. A leszakadó ágak sok helyen veszélyeztették a gyalogosok és az autósok forgalmát is.

A tűzoltók késő estig folyamatosan végezték a műszaki mentéseket, szinten mindenhol motoros láncfűrész, mentőkötél és gépezetes tolólétra segítségével avatkoztak be. Az elmúlt hét napban újabb személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem főügyeletére

Előző sztori

Ők se aprót kerestek a földön

Következő sztori

Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást