Közélet

A prosztatarákra figyelmeztető sétára invitálnak Szegeden

A prosztatarákra figyelmeztető sétára invitálnak Szegeden

2019. szeptember 30., hétfő
A prosztatarákra figyelmeztető sétára invitálnak Szegeden

Csongrád megye minden településéről várják a résztvevőket Szegedre, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program Csongrád megyei állomása részeként ismeretterjesztő előadásokat, gyógytorna-foglalkozást és figyelemfelhívó sétát szerveznek.

A rendezvényen nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek. A prosztatarák elleni demonstrációra nemcsak a betegség által érintetteket várják, hanem mindenkit, akinek van legalább egy 50 év feletti férfi az életében, aki fontos a számára.

Helyszín: Szeged, Somogyi utca 7., MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Díszterem Időpont: október 2., szerda 15.00

Előadók:

- prof. dr. Bajory Zoltán, a szegedi Urológiai Klinika igazgatója

- dr. Maráz Anikó, onkológus, sugárterápiás szakorvos, a szegedi Onkoterápiás Klinika adjunktusa

- Kapitány Zsuzsanna gyógytornász

- Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

A közös figyelemfelhívó séta az előadások után 16.15-kor indul a Somogyi utcából a Dugonics tér érintésével a Széchenyi térig, majd vissza.

A prosztatarákról, a betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt a Janssen által támogatott országos 10 Ezer Lépés Program keretében szervezi meg Szegeden a Magyar Rákellenes Liga. A részvétel ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők lesznek különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is. A programot követően Szeged belvárosában mindenkit egy közös figyelemfelhívó sétára invitálnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.