Hírzóna

30 kg drogot csempészett volna a bolgár nepper Röszkénél

30 kg drogot csempészett volna a bolgár nepper Röszkénél

2019. szeptember 3., kedd
30 kg drogot csempészett volna a bolgár nepper Röszkénél

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki tavaly év végén próbált meg közel 30 kg marihuánát Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottat 2018.december 29. napján hívták fel Németországból egy ismerősén keresztül és közölték vele, hogy 2500 eurót ajánlanak fel neki, amennyiben marihuánát csempészne Bulgáriából Olaszországba.

A vádlott a megbízók ajánlatát elfogadta és az ismeretlenül maradt közvetítők részére átadta a tulajdonát képező személygépkocsit abból a célból, hogy abban a kábítószert elrejtsék. A vádlott tulajdonában álló gépkocsit ismeretlenek még aznap átalakították oly módon, hogy az nagy mennyiségű kábítószer csempészésére alkalmas legyen, így többek között az ülések alatt, a pótkerék helyén, az ülések háttámláiban, a padlóburkolatban alakítottak ki rejtekhelyeket.

Másnap a gépkocsit visszaadták a vádlott részére, aki még aznap elindult Szerbián keresztül Magyarország irányába, a végső úti célja Milánó lett volna. A vádlott 2018. december 30. napján 22 óra 50 perckor jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei közúti határátkelőhelyen, ahol az eljáró pénzügyőrök kérdésére azt a választ adta, hogy útjának célja németországi munkavégzés. A jármű átvizsgálása során a gépkocsiban több helyen elrejtett mintegy 30 kg marihuánát megtalálták, majd lefoglalták.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy három és félszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.