Szerdán indul a SZIN világsztárokkal és műanyag szívószálak nélkül

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mediterrán hangulat, fergeteges koncertek, 12 zenei helyszín, több mint 200 produkció, nemzetközi sztárok, diákbarát árak, azaz egy felejthetetlen nyárzáró vár a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) augusztus 28-tól 31-ig.

Kizárták a műanyagokat

A fesztivál első napja előtt sajtónyilvános bejárást rendeztek a szervezők. Az eseményen részt vette a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat is, illetve egy guruló zongorista is.

A Partfürdő renoválásának köszönhetően az elavult infrastruktúrát teljesen felújították, kicserélték az elektromos hálózatot és a vízvezetékrendszert, valamint új transzformátor építettek. Ennek eredményeképp a tavalyinál harmadával többen szórakozhatnak majd a négynapos rendezvényen, és ez egyben azt is jelenti, hogy minden bizonnyal látogatócsúcsot dönt majd a fesztivál.

A SZIN-en a környezetvédelem központi szerepet kap, ennek jegyében minden vendéglátóegységben bioszívószálak és természetes alapanyagokból készült evőeszközök állnak majd rendelkezésre.

A SZIN az ország legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja – öregebb, mint a Woodstock – és több ezer fiatal hagyományos nyárzáró bulija Szegeden, a Napfény városában.

Világsztárok a SZIN-en

A fesztivál a diákbarát árak mellett pedig minden évben igazi nemzetközi sztárparádét vonultat fel, ami ezúttal sem lesz másként: többek közt Afrojack, a Clean Bandit, Alvaro Soler, Jay Hardwell, Nakadia, a Dubioza Kolektiv és Salvatore Ganacci koncertjén tombolhatjuk át az éjszakákat, de természetesen a hazai kedvencek sem maradnak majd otthon.

A fesztiválon ideje alatt tucatnyi zenei helyszínen válogathatunk a pop, rock, rap, világzene és elektronikus műfajok között, így biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvenc bulizenéjét.

A fergeteges hangulatú nyitóestéről a világ legjobb DJ-i között számon tartott, a DJ Mag top 10-ben évek óta stabil helyen álló Afrojack gondoskodik majd, Majkával, a Follow The Flow-val, a Brains-szel és Horváth Tamással egyetemben, de itt lesz az új lemezén munkálkodó Elefánt és a Hősök is.

A világsztárok sorát a Clean Bandit folytatja a Borsodi Nagyszínpadon, akik új, What is love? című albumukkal érkeznek csütörtökön az Újszegedi Partfürdőbe, de itt lesz a SZIN-kedvenc formáció, a Dubioza Kolektiv is, míg a hazai vonalat a Punnany Massif és a Margaret Island erősíti majd.

A hétvége beindításáért a spanyol származású Alvaro Soler felel majd, aki latinos hangulatú tánczenéivel csábít majd mindenkit a „táncparkettre”. A latinos ritmusok előtt Rúzsa Magdi rabolja el a szíveket, a legnagyobb hősökről pedig a szegedi illetőségű Honeybeast dalol majd.

A SZIN – és egyben a nyár – záró estéjén a Halott Pénz slágereire élhetjük át újra a vakáció legjobb pillanatait, majd a Tomorrowlanden és az Ulra Music Festivalon is felejthetetlen partyt prezentáló Salvatore Ganacci veszi át a terepet, akinek Horse című számát már 10 milliónál is többen nézték meg a legnagyobb videomegosztón.

A bulin túl is van élet

Persze, az esti koncerteken és bulin túl is van élet a SZIN-en. Medencés partyk, karaokebár és egy 35 méter magas óriáskerék is várja a SZINezőket, de napközben érdemes lesz elmerülni a Civilfalu programjaiban is, ahol különféle játékok, interaktív és ismeretterjesztő programok várnak mindenkit.

A fesztiválozók idén azt is bebizonyíthatják, nem hogy ők buliznak a legjobban, de nekik van a legnagyobb szívük is. A SZIN és a Karitáció Alapítvány ugyanis az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik pénteken, a Borsodi Nagyszínpad elé, mellyel a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják. A jótékonysági akció célja, hogy 1.000.000 forintot gyűjtsön össze a gyermekklinika részére úgy, hogy a jótékony fesztiválozók egy-egy 400 forintos piros orr vásárlásával járulnak hozzá az akcióhoz.

Az idei évben a Csongrád Megyei Kormányhivatal a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel és a Nemzeti Adó és Vámhivatallal közösen jelenik meg a SZIN-en. A kormányablakbusz immár harmadszor biztosítja a helyszíni ügyintézés lehetőségét a fesztiválon. Az újdonság idén a közigazgatás e-szolgáltatásainak népszerűsítése, valamint a pénzügyőrök munkakutyái lesznek. Mindezeket modern installációval, játékos feladatokkal és ajándékokkal hozzák közelebb a fiatalokhoz szerda délutántól szombat estig a Civil faluban.

A rendezvény kísérőprogramjait évek óta hagyományosan gazdagító Somogyi-könyvtár sátránál irodalmi, logikai és ügyességi játékokkal pihenhetik ki a koncertek fáradalmait a SZIN vendégei, akikre játékok és értékes nyeremények is várnak.

A SZIN szerdai készültségi állapotáról Kovács Ferenc készített képgalériát.

Előző sztori

Benkő: A honvédelem nemzeti ügy

Következő sztori

Balesetveszélyessé vált a Kálvária sugárúti kerékpárút