Hírzóna

Sok a szabálytalankodó biciklis Szegeden

Sok a szabálytalankodó biciklis Szegeden

2019. augusztus 14., szerda
Sok a szabálytalankodó biciklis Szegeden

A Dél-Alföld régióban használják fő közlekedési eszköznek a kerékpárt - derül ki egy kutatásból. Szegeden is rengeteg a biciklis, akik nem mindig vannak tisztában a szabályokkal - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerinta rendőrség a hivatalos honlapján rendszeresen tesznek közzé olyan közleményeket, amelyekben a biztonságos biciklizésre próbálják felhívni a figyelmet. Ez Csongrád megyében különösen fontos. A Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával készített egy átfogó felmérést a magyarországi kerékpárosokról. Megmérték, hogy a régiók felnőtt lakosságából mennyien közlekednek elsősorban kerékpárral.

Ezt a sort a Dél-Alföld régió nyerte 34 százalékos kerékpáros aránnyal

, utána Észak-Alföld következik 30-cal, és Nyu­gat-Dunántúl lett a harmadik 20 százalékos aránnyal. Észak-Magyarország és Észak-Dunántúl 14-14 százalékot ért el, Dél-Dunántúl 13 százalékkal maradt le. Az elsősorban kerékpárral közlekedők aránya Közép-Magyarország régióban a legalacsonyabb, mindössze nyolc százalék. Ebből tehát kiderül, hogy a megyei jogú városok közül jó eséllyel Szegeden van a legtöbb bicikli és kerékpáros, akik nem minden esetben vannak tisztában a szabályokkal További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.