//

Sok a szabálytalankodó biciklis Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dél-Alföld régióban használják fő közlekedési eszköznek a kerékpárt – derül ki egy kutatásból. Szegeden is rengeteg a biciklis, akik nem mindig vannak tisztában a szabályokkal – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a rendőrség a hivatalos honlapján rendszeresen tesznek közzé olyan közleményeket, amelyekben a biztonságos biciklizésre próbálják felhívni a figyelmet. Ez Csongrád megyében különösen fontos.

A Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával készített egy átfogó felmérést a magyarországi kerékpárosokról. Megmérték, hogy a régiók felnőtt lakosságából mennyien közlekednek elsősorban kerékpárral.

Ezt a sort a Dél-Alföld régió nyerte 34 százalékos kerékpáros aránnyal, utána Észak-Alföld következik 30-cal, és Nyu­gat-Dunántúl lett a harmadik 20 százalékos aránnyal. Észak-Magyarország és Észak-Dunántúl 14-14 százalékot ért el, Dél-Dunántúl 13 százalékkal maradt le. Az elsősorban kerékpárral közlekedők aránya Közép-Magyarország régióban a legalacsonyabb, mindössze nyolc százalék.

Ebből tehát kiderül, hogy a megyei jogú városok közül jó eséllyel Szegeden van a legtöbb bicikli és kerékpáros, akik nem minden esetben vannak tisztában a szabályokkal

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Kudarcba fulladt a 26 milliós WC tesztje: nem lehet bejutni az illemhelyre

Következő sztori

Esőmentes, nyugalmas időnk lesz