Kultúra

Rocktörténeti műhelytábort rendeznek Szegeden

Rocktörténeti műhelytábort rendeznek Szegeden

2019. augusztus 13., kedd
Rocktörténeti műhelytábort rendeznek Szegeden

A szegedi Védőháló Egyesület fő szervezésében augusztus 14-16. között rocktörténeti műhelytábort tartanak Szegeden a Boldogasszony sugárút 44. sz. alatti MÁV Kollégiumban Woodstock 50. évfordulójára is megemlékezve.

A szegedi székhelyű Védőháló Egyesület hagyományos nyári kurzusára a Szegedi Tudományegyetem másfél évtizedes, immár kultikus „Rocktörténet” tantárgyának hallgatóit, valamint a Premier Művészeti Szakgimnázium és AMI hallgatóit és tanárait hívták meg első körben. Számítanak továbbá azokra, akik elmélyülést tanúsítanak a zenei műveltség, az igényes zenehallgatás iránt és természetesen azokra is, akik aktív zenélésre és kreatív művészeti tevékenységre hajlandóak. A nyitott és ingyenes előadásokat módszertani stúdium jelleggel ajánlják, pedagógusoknak, közművelődésben dolgozóknak is – ötletgyarapításra, élményszerzésre. A zenei műhely résztvevői a második napon, augusztus 15-én mai hippi szellemben, zenélő gyülekezetként emlékeznek meg a pontosan 50 évvel azelőtt elkezdődött Woodstock Fesztiválról, annak legismertebb előadóit és korszakos dalait felidézve. A táborba eddig több mint 50 érdeklődő jelentkezett. Közülük legalább húszan aktív zenélésben is részt kívánnak venni – köztük tanárok és hallgatók és ismert zenészek is. Az augusztus 15-i csütörtök délutáni-esti műhelyprogram (Woodstock-session) 17-22 óráig a táborba nem jelentkezett érdeklődőknek is nyitott, ingyenes, a férőhelyek által megengedett nézőszámig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.