//

Rocktörténeti műhelytábort rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Védőháló Egyesület fő szervezésében augusztus 14-16. között rocktörténeti műhelytábort tartanak Szegeden a Boldogasszony sugárút 44. sz. alatti MÁV Kollégiumban Woodstock 50. évfordulójára is megemlékezve.

A szegedi székhelyű Védőháló Egyesület hagyományos nyári kurzusára a Szegedi Tudományegyetem másfél évtizedes, immár kultikus „Rocktörténet” tantárgyának hallgatóit, valamint a Premier Művészeti Szakgimnázium és AMI hallgatóit és tanárait hívták meg első körben.

Számítanak továbbá azokra, akik elmélyülést tanúsítanak a zenei műveltség, az igényes zenehallgatás iránt és természetesen azokra is, akik aktív zenélésre és kreatív művészeti tevékenységre hajlandóak. A nyitott és ingyenes előadásokat módszertani stúdium jelleggel ajánlják, pedagógusoknak, közművelődésben dolgozóknak is – ötletgyarapításra, élményszerzésre.

A zenei műhely résztvevői a második napon, augusztus 15-én mai hippi szellemben, zenélő gyülekezetként emlékeznek meg a pontosan 50 évvel azelőtt elkezdődött Woodstock Fesztiválról, annak legismertebb előadóit és korszakos dalait felidézve. A táborba eddig több mint 50 érdeklődő jelentkezett. Közülük legalább húszan aktív zenélésben is részt kívánnak venni – köztük tanárok és hallgatók és ismert zenészek is.

Az augusztus 15-i csütörtök délutáni-esti műhelyprogram (Woodstock-session) 17-22 óráig a táborba nem jelentkezett érdeklődőknek is nyitott, ingyenes, a férőhelyek által megengedett nézőszámig.

Előző sztori

Homokhátsági polgármesterekről vett példát Nemesi Pál

Következő sztori

Ismét folytatódik a szúnyogirtás Csongrádban

Legutóbbi hasonló cikkek