Politika

Nemesi Pál a szegediek véleményére kíváncsi

Nemesi Pál a szegediek véleményére kíváncsi

2019. augusztus 15., csütörtök
Nemesi Pál a szegediek véleményére kíváncsi

15 kérdéses konzultációs ívben érdeklődik a szegediek véleményéről Nemesi Pál szeptember közepéig – jelentette be sajtótájékoztatóján a független polgármesterjelölt hétfőn. Az interneten is kitölthető kérdőívben a szegedi tömegközlekedést, valamint a népjóléti intézkedéseket érintő témák kapcsán oszthatják meg a város lakói a véleményüket.

"A felkészülési időszakban, amikor még azon gondolkodtam, hogy ennek a megbízatásnak nekifussak, az járt a fejemben, mennyire lesznek aktívak a szegediek annak érdekében, hogy a későbbiekben máshogy alakuljon a város jövője" – indította gondolatmenetét Nemesi Pál független polgármesterjelölt, mikor arról beszélt, hogy eddig hat hét alatt mintegy ötezer ember sikerült megszólítania Facebook-kampányával.

"Kiderült, hogy a szegediek tettre és cselekvésre készek, tenni akarnak annak érdekében, hogy a város a jövőben hogyan épüljön" – jelentette ki.

"Fontosnak tartom, hogy folyamatos kommunikáció legyen. Úgy gondolom, hogy Szeged építését hatékonyan és mindenki megelégedésére csak akkor tudjuk végrehajtani, ha együttműködünk" – fogalmazott Botka László kihívója, akit a szegediektől befolyt információk ösztönöztek arra, hogy konzultációban kérje ki a szegediek véleményét.

"Kiemelt téma Szeged közlekedése. Ennek csupán egy része a harmadik Tisza-híd kérdése, de az egésze minden nap érinti az emberek életét" – mondta Nemesi, majd elárulta, szerinte beszélni kell a parkolódíjak átvizsgálásáról és csökkentéséről, valamint a járdák állapotáról.

A független polgármesterjelölt kátyúfigyelő-rendszer kialakítását is felvetette, valamint a tömegközlekedés, különösen a külvárosi tömegközlekedés fejlesztését hangsúlyozta.

A kérdőívben szót ejtettek az ipar- és gazdaságfejlesztésről is, valamint a népjóléti intézkedésekről. Megválasztása esetén évente 13500 forintos támogatást biztosítana az iskolásoknak és a nyugdíjasoknak. "Úgy ítéljük meg, hogy a lakótelepeken térfigyelő kamerák telepítésével tudunk javulást biztosítani a közbiztonság terén" – mondta. Nemesi kitért a környezetvédelmi kérdésekre is. Szerinte a környezettudatos életmódra nemcsak a felnőtteket kell tanítani, hanem a gyerekeket is efelé kell terelni, továbbá az illegális szemétlerakók büntetési tételét a jelenlegi többszörösére emelnék.

A konzultációs kérdőívet az interneten a

www.nemesipal.hu

weboldalon, valamint levél formában lehet mindkét esetben anonim módon kitölteni szeptember 13-ig.

"Nem az a fontos, hogy ki írta, hanem hogy mit és mi a véleménye" – fogalmazott.

"Minden felelős városvezető csak úgy lehet eredményes és csak úgy számíthat a városban élő emberek támogatására, megbecsülésére, hogy kíváncsi az emberek véleményére, az alulról jövő kezdeményezéseket meghallgatva menedzseli a várost. Nekünk, szegedieknek ebben hiányunk volt.

Arról szeretném biztosítani a szegedieket, hogy ez egy nem egyszeri alkalom: amennyiben többségi támogatást kapok, évente több alkalommal folytatunk párbeszédet a fajsúlyos kérdésekben" – magyarázta Nemesi Pál.

A független polgármesterjelölt szerint pártpolitikai kérdéseken felülemelkedve képesek a szegedi választópolgárokkal a párbeszédet sikeresen véghezvinni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.