/

MOL-Pick Szeged: az irány jó, de van még hova fejlődni

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a horvátországi túráját a MOL-Pick Szeged. Juan Carlos Pastor szerint jó úton jár a csapat, de elsősorban védekezésben kell előrelépnie.

A Dabas és a Vác ellen magabiztos bemutatkozó győzelmek után Horvátországban a szlovák Tatran Presov és házigazda Nexe ellen folytatta a felkészülési meccsek sorát a MOL-Pick Szeged. A mérleg most felemásra sikerült, a horvátok ellen 32–29-re kikaptak a szegediek, de Tatrant gólzáporos meccsen egy góllal elverték.

Sikeres beugrás

“Látszott a csapaton, hogy nagyon fáradt, és a lábak nem úgy működtek, ahogy kellene.” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor a klub hivatalos oldalán. A vezetőedző külön kiemelte az egyik új igazolás, Rosta Miklós játékát. A Tatabányáról szerződtetett játékosnak az idei szezonban elsősorban a két beálló, Bánhidi Bence és Matej Gaber tehermentesítése lesz a feladta. Hogy ez mivel jár, abból gyorsan ízelítőt kapott a 20 éves kézilabdázó, mivel Bánhidi lábsérülése miatt el sem utazott a két meccsre, Gaber pedig egy szombaton összeszedett kisebb sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a Tatran Presov elleni találkozót. Rosta nem ijedt meg a lehetőségtől és a szlovákok ellen szerzett 10 góljával a mezőny legeredményesebbje lett.

“Tényleg jól játszott a Presov ellen, sokat javult a zárásokban. Abban a rendszerben, amit játszunk, a beállónak rengeteg helyzete adódik. Védekezésben fejlődnie kell, mert tétmérkőzéseken nem lesz rá lehetőségünk, hogy cseréljünk támadásból védekezésbe ezen a poszton.” – értékelte játékosa teljesítményét Pastor.

Bánhidi nélkül Strasbourgban

A csapat a horvátországi túra után egy nap pihenőt kapott, hétfőtől a megszokott ritmusban folytatták a felkészülést. Szerdán repülőre szálltak és Strasbourgba utaztak, ahol a hagyományos EuroTournoi tornán lépnek pályára. A rangos nemzetközi megmérettetésen a csoportkörben a norvég Elverum és a francia Nantes ellen játszanak, majd a helyosztóval zárják vasárnap meccsek sorát. Ott a másik ágról a francia Montpellier, az orosz Csehovszki Medvegyi és a portugál Benfica közül kerül ki az ellenfél.

“Egyértelmű, hogy védekezésben kell jobban teljesítenünk, mert Nasicében ez nem valósult meg. Amikor viszont összeállt a védelmünk, egyszerű gólokat szereztünk, ami fontos. Természetesen támadásban is javulnunk kell, de a védekezés lesz a kulcs.” – adott útmutatást Juan Carlos Pastor az elkövetkezendő időszak feladatairól.

A kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosok közül Bánhidi Bence továbbra sem tud teljes értékű munkát végezni, így a hétvégi meccsekre sem tart a csapattal. Sigurmannsson, Gaber és Henigman kisebb sérülése azonban rendbe jött, így ők játszhatnak majd Strasbourgban.

Előző sztori

Bartók Csaba: Látványtervekkel ámítja a szegedieket Botka és csapata

Következő sztori

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy