Közélet

Már több mint kétezren igényeltek babaváró támogatást Csongrád megyében

Már több mint kétezren igényeltek babaváró támogatást Csongrád megyében

2019. augusztus 17., szombat
Már több mint kétezren igényeltek babaváró támogatást Csongrád megyében
Továbbra is nagy az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv iránt a megyében – hangzott el a Családvédelmi Akcióterv hét pontjának ismertetését szolgáló szakmai napon. A kormányhivatal és a makói önkormányzat által szervezett eseményen az érdeklődők választ kaphattak a támogatási lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseikre.

Juhász Tünde hangsúlyozta: a kormány már 2010-től kiemelten támogatja a családokat. A kormánymegbízott szerint a július elsejével elindult támogatások soha nem látott lehetőséget jelentenek a családalapítás előtt állók és a gyermekeket nevelők számára. Ha egy fiatal házaspár 10 millió forintot kaphat, vagy 2,5 millió forinttal olcsóbban vehet autót, esetleg az otthonteremtésére egy kisebb településen is jut támogatás, netán a meglévő hiteléből is elengednek egy nagyobb összeget, az mindenképpen vonzerővel bír – jelentette ki. Juhász Tünde szólt arról is, hogyan alakult a megyeiek érdeklődése a Családvédelmi Akcióterv négy pillére iránt. Július 1-től napjainkig alig 30 munkanap alatt 2171 babaváró támogatáshoz adott ki jogviszony igazolást a kormányhivatal. A falusi csokra 635-en nyújtottak be kérelmet, 416-an pedig a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására pályáztak. Az utóbbi szám nem teljes, mivel elektronikusan is lehet támogatást igényelni a Magyar Államkincstárnál. A már meglévő jelzáloghitel elengedéséért 438-an fordultak hozzánk –ismertette a számokat a kormánymegbízott, majd megköszönte a makói önkormányzatnak a fórum megrendezésének kezdeményezését, amelynek célja a családvédelmi támogatások igényléshez szükséges gyakorlati információk átadása. Farkas Éva Erzsébet a makói családpolitikai intézkedésekről, eredményekről beszélt. Makó polgármestere elmondta, hogy a Családbarát Önkormányzat eddigi döntéseit, támogatási formáit a kormányzati szándéknak megfelelően alakította, amelynek köszönhetően növekedett Makón az újszülöttek, valamint és az itt letelepedni kívánó fiatal családok száma is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.