Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Elmondom

Lehellet megszegik, avagy a Páneurópai ellenzéki pánik

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Itt volt ez a Merkel-látogatás és az egyesült ellenzék testületileg elvesztette a fejét.

Már az uniós választások után is érződött a zavarodottság, hogy nem azok a levitézlett emberek kerültek hatalomra, akiket szerettek volna. Ráadásul Orbán Viktort nem a hűtőben jegelték a nagyok, hanem a V4-ek élén különleges fontosságú tárgyalópartnere lett a németeknek és a franciáknak.

Épp azt nem mondták, momentum nem ezt beszéltük meg! Megbeszélték persze, de csak egymás közt, a sufniban és nem pedig az európai döntéshozókkal, akik viszont Orbán Viktorral beszélték meg a dolgaikat és nem velük.

Sebaj, majd jön Sopronba a Bundesmutti és jól megpiknikeli a fékezhetetlen Orbán Viktort!

Erősen küldték hát Berlinbe az akaratukat, mint Pucsok doktor az energiát, csakhogy Angela Merkel inkább a valóság nyomásának engedett, mint az egyesült ellenzék vágyainak.

A magyar miniszterelnökkel tartottak egy szép, emelkedett megemlékezést, a kancellár asszony pedig beszélt a német egységről, a magyar bátorságról, a most alakuló új Európáról, a V4-ek erősödő szerepéről és a jól sáfárkodó Magyarországról. Semmi nem úgy zajlott, ahogy az egyesült ellenzék szerette volna, viszont minden úgy zajlott, ahogy azt azok a bátor emberek remélték, akik anno Sopronban kaput nyitottak a szabadság előtt.

Az egyesült ellenzék megdermedt. Szó bennszakad, hang fennakad, lehelet megszegik – így írt volna Arany János, ha róluk tudósít. Aztán kis híján azt mondták Merkelről, hogy áruló. Elárulta őket, s persze velük egész Európát.

Ilyen csatavesztés után egy rendes hadsereg eltemeti az elesetteket, bekötözi a sebesülteket és megpróbál valami tisztes békét kötni a győztessel. Az egyesült ellenzék ehelyett ott pacsog a szétlőtt hadiszálláson és jelentéstani csetepatékra pazarolja nem létező erejét.

Nem ezt mondta, nem úgy mondta, nem úgy gondolta! Hírhamisító lett a teljes, jobb- és baloldali magyar sajtó a Pesti Srácoktól a 444-ig, s csak az a hiteles beszédváltozat, amit a DK köröz. Köröztünk éjjel, köröztünk nappal – emlékeznek rá, ugye?

A német nagykövetség pedig csendben van, nem kér helyreigazítást, pedig ilyenkor kettőzött figyelemmel kíséri a magyar sajtót. Vagyis Merkel tényleg ezt mondta, úgy mondta, úgy gondolta, még akkor is, ha az egyesült ellenzéknek ez nagyon fáj:

„Az uniós kohéziós alapok esetében jól fekteti be a pénzt Magyarország, mivel az ország fejlődik.”

Angela Merkel és Orbán Viktor Sopronban elvégezte azt, amit Európa rendesebbik része várt tőlük. Aztán kezet fogtak, mosolyogtak, integettek és elindultak. Külön-külön, de közös célok felé.

Az egyesült ellenzék pedig a Páneurópai piknik helyett Páneurópai pánikban találta magát.

B.Cs.

Tovább olvasom

Elmondom

Padlószőnyeg ragasztó, a saját kezű munkák csodafegyvere

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ha egy kis ráncfelvarrás kell a lakásnak, akkor remek ötlet egy új padlószőnyeg. Iparost hívni viszont költséges. Jó hír, hogy a padlószőnyeg ragasztó segítségével könnyen lerakhatjuk mi is. Mutatjuk, hogy kezdj hozzá.

Tovább olvasom

Elmondom

Olvasónk írja: “Az kiabál, akinek ég a háza…”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Markáns véleményét jutatta el szerkesztőségünkbe egy olvasónk, az utóbbi hetek szegedi botrányaira reagálva.

Tovább olvasom

Elmondom

Atlantisz Szegeden volt!!!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ilyen az, amikot az atlantiszi energiák találkoznak a valóság kevésbé misztikus oldalával.

Tovább olvasom

Aktuál