Közélet

Közel a hadiállapot a Fokán kutyájukat sétáltatók és a szabálytalanul strandolók miatt

Közel a hadiállapot a Fokán kutyájukat sétáltatók és a szabálytalanul strandolók miatt

2019. augusztus 30., péntek
Közel a hadiállapot a Fokán kutyájukat sétáltatók és a szabálytalanul strandolók miatt

Napi szinten szóváltás alakul ki a sokak által tévesen szabadstrandként használt Fokán, mert a táblák ellenére kevesen vannak tisztában azzal, hogy a Bertalan hídtól északra kijelölt szakaszon kutyafuttató a Tisza partja.

A napokban egy kutyás Facebook-csoportban fakadt ki egy gazdi, aki a tájékozatlan strandolókkal került nézeteltérésbe. Ezután a bejegyzésre záporoztak a kommentek, melyekben sorra küldték a csoport tagjai kedvencükről készült fotóikat.

Szerkesztőségünk pénteken a nyár utolsó napsugarait élvező strandolókra bukkant a Fokán. "Tudjuk, hogy kutyafuttató a hely, de minket nem zavar. Innen kétszáz méterre lakunk, nem fogunk elmenni a Laposig. Mire odaérünk, indulhatunk is vissza" – magyarázta Gál Krisztina.

"A vízbe nem megyünk bele, de napozni szeretünk. A kutyatársaság sem zavar, úgyhogy nem értem a háborgókat" – részletezte.

"Eddigi tapasztalataink alapján, ha nem szólunk be a kutyásoknak, ők is máshogy állnak hozzánk. Sokan nem bírják ki. Hogy nem lehet szeretni a kutyákat?" – értetlenkedett Krisztina. "Ez kutyafuttató? Bocs, nem tudtam" – illetődött meg Krajnyák Péter. "Tavaly és tavalyelőtt is csak idejártunk a párommal, de még nem tűnt fel, hogy ez kutyafuttató azt leszámítva, hogy feltűnően sokan idehozták az ebeket. Azt hittem, ez csak szokás" – fogalmazott. A Fokán több tábla is felhívja a figyelmet arra, hogy a part kutyafuttatásra kijelölt terület.

"Sokszor láttam már, hogy elkezdtek balhézni a strandolók a kutyásokkal, teljesen fölöslegesen. Nem fogják fel, hogy ők nincsenek jó helyen, pedig kicsit olyan ez, mint amikor egy kerékpáros téved járdára, vagy éppen fordítva. Csak éppen van olyan ember, aki ahhoz sem elég értelmes, hogy belássa, amikor ő a hülye" – magyarázta Krisztina.

Valójában a Tisza Bertalan hídtól északra húzódó szakasza a folyó mindkét oldalán kutyafuttatónak számít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.