Közélet

Katonai középiskolai képzés indul Hódmezővásárhelyen

Katonai középiskolai képzés indul Hódmezővásárhelyen

2019. augusztus 24., szombat
Katonai középiskolai képzés indul Hódmezővásárhelyen

A tervek szerint lesz Hódmezővásárhelyen egy katonai szakközépiskola, és folyamatosan fejlesztik a laktanyát is. Közben aláírták a kórházzal azt a megállapodást, amely szerint a régióban szolgáló katonáknak már nem Budapestre vagy Kecskemétre kell bizonyos vizsgálatokra menniük - mondta a Délmagyarországnak adott interjújában Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

– Jelenleg is tart a hódmezővásárhelyi laktanya fejlesztése. Hogy állnak most ezzel?

– A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban nemcsak a technikai eszközök beszerzése, hanem a honvédség létszámának növelése és az infrastruktúra-fejlesztés is szerepel. Laktanyafejlesztésre egyébként 2017 és 2019 között csaknem 80 milliárd forintot szánt a tárca. A hódmezővásárhelyi laktanya kiemelt helyen szerepel, hiszen a tömeges migráció okozta válsághelyzet kezelésében elsődleges bázisként játszott fontos szerepet. Vásárhelyen már elkészültek az utak, a közművek, az üzemorvosi rendelő, a csapatgyengélkedő, a sportcsarnok, és a legénységi épületeket is felújítottuk. A haditechnikai eszközök beszerzése pedig folyamatban van.

– Szó volt róla korábban, hogy katonai szakközépiskolát hoz létre a tárca, szintén Hódmezővásárhelyen.

– Erről most is szó van. Az ingatlan már a honvédség vagyonkezelésben van és a kivitelezési tervek is megvannak. Az iskola, az ott folyó képzés szerves része lesz a kadétprogramnak. A diákok katonás napirend szerint élnek majd. Reggel lesz ébresztő, este takarodó, és egyenruhában, egészen pontosan formaruhában járnak majd a diákok. Ilyen iskola működik Debrecenben is. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mintájára hozzuk létre a hódmezővásárhelyi intézményt. A teljes interjú

ide kattintva

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.