Közélet

Gyurcsányba bukhat bele Márki-Zay Péter

Gyurcsányba bukhat bele Márki-Zay Péter

2019. augusztus 22., csütörtök
Gyurcsányba bukhat bele Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhelyen egyre nagyobb felháborodást okoz, hogy Márki-Zay Péter a Gyurcsány Ferenccel megkötött titkos választási paktumáról és az Olaszországból Vásárhelyre importált olasz hulladék ügyében is titkolózik - olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

A lap emlékeztet rá, hogy néhány hete óriási botrányt okozott, amikor nyilvánosságra került, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester tudtával összesen tizenkétezer tonna, Olaszországból származó hulladék befogadására és deponálására kerül sor a mintegy negyvenszázalékos önkormányzati tulajdonrésszel bíró FCC Hódmezővásárhely Kft. Lelei úti hulladéklerakójába. Ráadásul az is kiderült, hogy nem egyszeri esetről van szó, már újabb húszezer tonna tovább nem hasznosítható hulladék Hódmezővásárhelyre szállítását is kezdeményezte egy másik olasz cég, amire az illetékes Pest Megyei Kormányhivatal nem adott engedélyt. A múlt pénteken pedig még botrányosabb fordulatot vett Márki-Zay Péter szemétügye. Az történt ugyanis, hogy a helyi média számára megtagadta a vitatott hasznúnak és egészségkárosítónak tartott olaszországi hulladék behozataláról szóló szerződések kiadását az FCC Hódmezővásárhely Kft.. Az erről beszámoló Promenad online híroldal szerint elfogadhatatlan, hogy a részben az önkormányzat tulajdonában lévő cég üzleti érdekekre hivatkozva nem szolgáltat adatokat egy olyan ügyben, ami Hódmezővásárhely pénzügyi helyzetére, a város lakosainak egészségügyi állapotára hatással van.

A szemétbotrány mellett Márki-Zay joggal aggódhat a Gyurcsány Ferenccel titokban megkötött választási paktuma miatt is.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) álcivil és áljobboldali elnöke végképp hiteltelenné tette magát azzal, hogy a napokban Gyurcsány Ferenc pártjával kötötte meg első hivatalos szövetségét az őszi önkormányzati választásra. A közvélemény elől gyakorlatilag teljesen elhallgatott Gyurcsány–Márki-Zay-paktum megkötésére csak Mucsi Tamásnak, a DK vásárhelyi választókerületi elnökének egyik Facebook-bejegyzéséből derült fény. „A Demokratikus Koalíció megállapodott Márki-Zay Péterrel, hogy Hódmezővásárhelyen nem indít önálló jelölteket. A város jelenlegi és reményeink szerint jövőbeni polgármestere elfogadta az általunk javasolt jelöltek személyét” – írta a DK politikusa. Bővebb informá­ciót nem közöltek a titkos paktumról, így nem tudni, mit is kért a polgármester támogatásáért cserébe a DK, illetve pontosan milyen gyurcsá­nyista jelöltek személyét fogadta el stábjában az MMM elnöke.

(Kiemelt kép: MH)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.