Hírzóna

Féltékenységből verte szét ismerőse orrát és állkapcsát egy szegedi férfi

Féltékenységből verte szét ismerőse orrát és állkapcsát egy szegedi férfi

2019. augusztus 21., szerda
Féltékenységből verte szét ismerőse orrát és állkapcsát egy szegedi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki féltékenységből okozott életveszélyes sérüléseket egy régi ismerősének - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott, valamint a sértett és a vádlott élettársa több éve ismerősi viszonyban voltak, amely alatt a vádlott többször féltékenykedett a sértettre.

A vádlott, a sértett, valamint a vádlott élettársa 2018. augusztus 31-én is közösen fogyasztottak alkoholt egy szegedi tó közelében, amelynek hatására legalább közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotába kerültek. A beszélgetés során a vádlott váratlanul a földön ülő sértetthez lépett és mindenfajta szóváltás nélkül egy alkalommal, ököllel arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett orra azonnal vérezni kezdett, amelynek hatására a férfi a vádlottat és az élettársát a helyszínen hagyva elindult segítséget kérni.

Az utcán tartózkodók - látva a sértett állapotát - mentőt hívtak, kórházba szállították, ahol sürgősségi ellátásban részesült, majd mintegy 5 napig kórházi kezelés alatt állt. A sértett a vádlott bántalmazása következtében súlyos állkapocssérüléseket, orrcsonttörést és az ezek következtében fellépő közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, amelyet különös visszaesőként követett el, figyelemmel arra is, hogy korábban már több alkalommal ítélték el személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.