Egyetem

Csaknem 400 pótfelvételizővel bővült az SZTE hallgatói létszáma

Csaknem 400 pótfelvételizővel bővült az SZTE hallgatói létszáma

2019. augusztus 26., hétfő
Csaknem 400 pótfelvételizővel bővült az SZTE hallgatói létszáma

Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem. A 2019-es általános felvételi eljárásban felvett 6159 új hallgató mellett 384 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére.

Mintegy 200 szakon hirdetett pótfelvételit a Szegedi Tudományegyetem. A képzésekre összesen 557-en jelentkeztek, közülük 384 hallgatót vett fel az intézmény. A 2019-es eljárásban az SZTE 11 kara valamint Tanárképző Központja hirdetett pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésekre. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, augusztus 7-ig jelentkezhettek az SZTE képzéseire. A ponthatárokat augusztus 26-án hozták nyilvánosságra.

A 2018-as adatokhoz képest több mint 60 fővel emelkedett a pótfelvételi eljárásban jelentkezők száma. A szegedi egyetem képzéseire összesen 557-en jelentkeztek, közülük 384 hallgatót vett fel az intézmény: 330-an alap, 48-an osztatlan, 8-an mester, 25-en felsőoktatási szakképzésen kezdhetik meg tanulmányaikat. Legtöbben a levelező és nappali munkarendű képzésekre jelentkeztek, de nagy volt az érdeklődés a távoktatás iránt is.

A legtöbb jelentkezőt az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar fogadja, itt több mint 100 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait. A jogi képzések mellett népszerű a Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási és menedzsment, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar programtervező informatikus szakja is. A Mérnöki Kar Orosházán meghirdetett gépészmérnök szakjára mintegy 20 hallgatót vettek fel a pótfelvételi eljárásban. A legtöbb pont – összesen 450 – a matematika alapszakra kellett, de magas volt a ponthatár a vidékfejlesztési agrármérnöki (444 pont), a régészet (440 pont), a gyógyszerész (404 pont), a gyógypedagógia (400 pont), a szociálpedagógia (400 pont), valamint a fagott-tanár (400 pont) szakokra is. A külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően várhatóan több mint 7500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2019 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.