Írjon nekünk

Hírzóna

Befektetés-ösztönzés Csongrád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

A Csongrád Megyei Önkormányzat küldetésének tekinti, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is bemutassa a Csongrád megyei üzleti, befektetői környezet előnyeit, felkeltse a potenciális befektetők figyelmét és segítse őket új beruházások megvalósításában, minőségi munkahelyek létrehozásában. Hét részesre tervezett cikksorozatunk 3. eleme a megye megújuló energiaforrásokban rejlő potenciáljával foglalkozik.

Napjainkra az energiaellátás megoldása kulcskérdéssé vált. Hazánkban is problémát jelent a növekvő energiaigény biztonságos kielégítése, illetve a szén-dioxid légkörbe juttatásának csökkentése, így az energiatermelésben és felhasználásban is új trendek teremtődnek.

A megoldás lehetősége az egy főre jutó energiafelhasználás jelentős mértékű csökkenésén túl, a megújuló energiaforrásokban, energiahordozókban rejlik.

Ilyen energiaforrások a napenergia, szélenergia, vízenergia és a geotermikus energia, illetve a biomassza. Ezek olyan tartós energiahordozók, melyek újratermelődnek, gyakorlatilag kimeríthetetlen forrással rendelkeznek, továbbá megfelelő hasznosítás esetén nincsenek káros hatással a környezetre.

Csongrád megyében a fentebb említett energiaforrások hasznosításában nagy lehetőségek rejlenek, hiszen az országban itt a legmagasabb a napsütéses órák száma és a térség világszinten is kimagasló geotermikus potenciállal bír. Az elmúlt években számos kezdeményezés és megvalósult megyei projekt igazolja a megújuló energiaforrások alkalmazására való törekvést. Több napelempark is megjelent a települések határában, és komoly beruházások történtek a geotermális energia intézményi fűtési célra történő felhasználása terén is. A lehetőségek azonban távolról sincsenek kimerítve, hiszen az említett két energiaforráson felül akár a vízenergia, akár a biomassza felhasználás területén is van hová fejlődni, s ez jó alternatívát biztosíthat a kisebb települések számára is az olcsóbb, környezetbarát és fenntartható energiafelhasználásra való áttérésre.

A megyei mezőgazdaság és feldolgozó ipar szintén nyertese lehet az energia szektor ezirányú fejlődésének, hiszen egyszeri beruházással jelentős megtakarítást tudnak elérni a bekerülési költségeken.

A projektről bővebb információért keresse fel a Csongrád Megyei Önkormányzatot, illetve figyelje a csongradmegyeipaktum.hu és az investincsongradcounty.hu weboldalt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

Tovább olvasom

Egészség

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pénteken rendeznek koncertet a koraszülöttekért.

Tovább olvasom

Közlekedés

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A RAILPOL szervezésében.

Tovább olvasom

Egyetem

Nyílt napra várják a leendő diákokat az SZTE mezőgazdasági karán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

November 15-én, pénteken 10 órától a vásárhelyi kampuszon.

Tovább olvasom

Aktuál